PETKOVIĆ: Srbija je dobila tešku grupu, Karasi: Imali smo sreće

Autor:

Sport

01.12.2017

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor naše zemlje Ilija Petković izjavio je da je Srbija dobila izuzetno tešku grupu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Karasi i Petković

Srbija će na Mundijalu naredne godine igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

- Od danas počinju male slate muke do SP. Naša grupa nije laka. Reprezentacija Švajcarske je u kvalifikacijama izgubila samo jedan meč i po poslednji u grupi, a onda je kroz baraž stigla do Mundijala. Brazil je 2014. na svom terenu doživeo debakl od Nemačke. Svi znate kako su prošli na SP kada su bili domaćini. Oni se veoma brzo oporavljaju i izuzetno su težak protivnik. Kostarika nije lak rival - rekao je Petković i nastavio:

- Mislim da od danas mora da se napravi program za pripreme. Nešto novo mora da se napravi da bi se sa optimizmom otišlo na SP. Grupe su veoma teške, a sve reprezentacije koje su na Mundijalu su dobre.

Legendarni srpski glumac Ivan Bekjarev oduševljen je što će "orlovi" biti u grupi sa Brazilom.

- Volim što igramo sa Brazilom. Najveća će greška biti ako sebe smatramo da smo favoriti u grupi. Možemo da prođemo grupu, jer imamo dosta dobrih igrača. Verujem u naš fudbal. Možemo sa svima da se nosimo, pogotovo sa Brazilom. Ponavljam proći ćemo grupu, ako smatramo da nismo favoriti. Ako mislimo obrnuto, loše nam se piše - rekao je Bekjarev.

Srpski trener Stanislav Karasi smatra da je naša selekcija imala sreće na žrebu.

- Ja kao sportski radnik, mislim da je grupa fantastična i da imamo lepu šansu da se plasiramo u drugi kru. I 1974. smo bili u grupi sa Brazilcima, pa smo prošli dalje. Mislim da će tako da bude i ovog puta. Kao što vidim, tek u 3. kolu igramo sa Brazilom. Tako da će taj meč biti laganica. Svaka grupa je jaka na svoj način - istakao je Karasi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading