ENGLEZI U ČETVRTFINALU EP: Kejn i Sterling SRUŠILI Nemce, Miler će imati NOĆNE MORE!

Autor:

Sport

29.06.2021

15:07 >> 17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Engleske su se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su na "Vembliju" savladali selekciju Nemačke sa 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Engleska - Nemačka

Sterling i Kejn su doneli pobedu Englezima u drugom poluvremenu, dok je Miler tragičar ovog duela pošto je propustio stopostotonu šansu za izjednačenje, posle koje je stigla kazna!

U prvom poluvremenu su mreže mirovale, a najveće šanse su propustili Verner u 32. minutu  i Kejn u nadoknadi vremena.

Zicer za Nemačku je u 32. minutu propustio Timo Verner, kada je pobegao Džonu Stounsu, ali ga je zaustavio Džordan Pikford.


Na drugoj strani, kontru je povukao Rahim Sterling, Hari Kejn je već video loptu u mreži, ali je Mats Humels reagovao u poslednjem momentu i na veliki odmor se otišlo sa 0:0.

Drugo poluvreme počelo je fenomenalnim sjajnim udarcem Kaija Haverca i još boljom odbranom Džordana Pikforda, ali rezultat je ostao isti.

Na gol smo čekali do 75. minuta kada su Englezi poveli. Kejn je odložio za Džeka Griliša, on vratio na peterac, a tako je pronašao Rahima Sterlinga, igrača koji je i započeo akciju.

Potom je usledio ogroman kiks Milera u 81. minutu kada je propustio neverovatnu priliku, a onda je stigla kazna.

Kejn je stavio tačku na meč u 86. minutu kada je perfektan šut uputio Griliš, a fudbaleru Totenhema nije bilo teško da je smesti u gol.

Englezi će u četvrtfinalu 3. jula u Bakuu igrati protiv pobednika poslednjeg meča osmine finala između Švedske i Ukrajine (21h).

ENGLESKA - NEMAČKA 2:0

 

90+4 - Kraj meča! Englezi su u četvrtfinalu!

85. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Kejn kažnjava promašaj Nemaca! Englezi vode 2:0. Griliš je sjajno centirao, a Kejn pogodio glavom!

81. minut - Neverovatan promašaj Milera! Nemci su samo nekoliko minuta posle gola Engleza mogli do izjednačenja, Miler je sam izašao pred Pikforda i promašio zicer!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Engleska vodi posle gola Sterlinga!

 

 

68. minut - Serž Gnabri menja Tima Vernera u napadu Nemačke. U ekipi Engleske Džek Griliš ulazi umesto Bukajoa Sake.

56. minut - Opasan napad Nemačke, Haverc i Verner su bili u kontri, na kraju je Verner bezuspešno pokušao da predribla Stonsa u šesnaestercu.

48. minut - Dobar pokušaj Haverca, na ivici kaznenog prostora došao do odbijene lopte i poslao je pod prečku! Pkford je sjajno reagovao i odbranio ovaj pokušaj!

46. minut - Nastavjen je meč na Vembliju!

ENGLESKA - NEMAČKA 0:0

I POLUVREME

45. minut +5  - Kraj prvog poluvremena, sadržajno prvo poluvreme, ali bez golova, najbolji šansu za Nemce promašio je Verner, dok je Kejn pred sam završetak prvog perioda igre imao sjajnu šansu, ali ostaje 0:0.

40. minut - Obazriva igra oba tima!

33. minut - Verner u sjajnoj šansi, ali gađa direktno u Pikforda!

 

 

32. minut - Sada Englezi kontrolišu igru, "panceri" u podređenom položaju!

27. minut - Nova šansa za Megvajera, gađao je glavom, ali daleko preko gola!

22. minut - Oslobodili su se Englezi pritiska!

17. minut -  Megvajer je imao izglednu šansu nakon kornera. Dobro je pratio centaršut i skočio na loptu, ali je pogodio pravo u ruke golmana!

11. minut - Haverc promašuje veliki šansu! Lepo je primio loptu iz slobodnjaka i ispalio projektil s poludistance, ali mu je šut blokirao jedan od obrambenih igrača.

8. minut - Rajs je napravio faul i dobio je žuti karton. 

3. minut - Kimih je lepo centirao, međutim, protivnička obrana je budna i odlično otklanja opasnost, prvi opasniji napad Nemaca!

1. minut - Počeo je meč na Vembliju!

Evo sastava timova:

Engleska: Pikford, Voker, Megvajer, Stouns, Tripije, Filips, Rajs, Šo, Saka, Sterling, Kejn.

Nemačka: Nojer, Ginter, Humels, Ridiger, Kimih, Gorecka, Kros, Gosens, Haverc, Miler, Verner.

Već smo videli na da na Evropskom prvenstvu nema favorita, a ove dve selekcije u međusobnim duelima imaju po 13 pobeda, uz šest remija.

Engleska je u grupnoj fazi do sada upisala pobedu protiv Češke, remi protiv Škotske i pobedu protiv Hrvatske. Oba trijumfa ostvarili su minimalnim rezultatom, pa možemo reći da se nisu baš proslavili.

Na drugoj strani, ne blistaju ni Nemci koji su prebrodili "grupu pakla", a ubedljiva pobeda nad  šampionom Evrope, Portugalom (4:2) je donekle zadovoljila ljubitelje fudbala, dok su poraženi od Francuske (1:0) i odigrali nerešeno sa Mađarskom (2:2).

Vreme je da zablistaju dve fudbalske velesile!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading