DANSKA MELJE: Četiri gola Velsu za četvrtfinale!

Autor: Republika

Sport

26.06.2021

17:58 >> 17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danska je prvi četvrtfinalista Evropskog prvenstva. Savladan je Vels sa 4:0 na "Johan Krojf“ areni u Amsterdamu.

Foto: Tanjug/AP
Strelac dva gola Kasper Dolberg

Junak meča je Kasper Dolberg sa dva pogotka, jedan efektan van kaznenog prostora u 27. minutu, drugi je bio iskorišćen poklon defanzive Velšana u 47. minutu, na startu drugog poluvremena.

Joakim Mele je u 89. minutu solo minijaturom stigao do gola. a i Martin Bratvajt je u sudijskoj nadoknadi stavio tačku.

Osim jednog opasnog šuta Gereta Bejla u 10. Minutu, Vels nije iskreirao gotovo nijednu ozbiljnu pretnju na čitavom meču. 

Pred sam meč Velšani su učinili fantastičan potez, poklonivši Dancima uramljenu "desetku" sa imenom Kristijan Eriksena na poleđini. Ostaje gorak ukus posle crvenog kartona Harija Vilsona u samoj završnici.

Danska čeka boljeg iz para Holandija-Češka.                                

- Kraj utakmice!

- 91. minut - GOOOOOOOL! Martin Bratvajt! VAR je poništio odluku sudija da se radi o ofsajdu. Danci završavaju u velikom stilu.

- 90. minut - Hari Vilson dobija direktan crveni karton! Start iz očaja nad Meleom, sudija nije istolerisao grubost Velšanina.

- 89. minut - GOOOOOOOOL! Joakim Mele!

- 78. minut - Po dve izmene na obe strane. Za Vels ulaze Bruks i Roberts umesto Džejmsa i Mura. Kod Danasa izlaze kapiten Kjer i Siger Larsen, na terenu su kročili Andersen i Bojlesen.

- 69. minut - Dolberg napušta teren uz aplauze. Menja ga Andreas Kornelijus. Velšani bez energije, klonuli duhom.

 

 

- 60. minut - Izmene na obe strane. Kod Danaca Kristijan Norgard menja Mikela Damsgarda, matjas Jensen umesto Tomasa Dilejnija.

Heri Vilson izlazi na teren za Vels umesto Džoa Morela.

- 47. minut - GOOOOOOOOL! Kasper Dolberg! Drugi pododak na meču danskog asa. Iskoristio je poklon odbrambenog igrača Velsa, koji mu je bukvalno u noge poslao loptu pred nemoćnim Vordom.

 

 

 

 

- Start drugog poluvremena.

 

 

- Kraj prvog poluvremena.

- 46. minut - Velika šansa za Dansku! Mele je na levoj strani bio sam pred Vordom, ali golman Velsa skraćuje bliži ugao i šalje loptu u malu mrežu.

- 41. minut - Prvi problemi za Vels. Kifer Mur dobija žuti karton, dok Konor Roberts ne može da nastavi utakmicu, menja ga Neko Vilijams.

- 27. minut - GOOOOOOOOL! Kasper Dolberg! Efektan felš udarac van šesnaesterca, maksimalno precizan desnom nogom, pravo u mrežu!

 

 

 

 

- 24. minut - Bez velikih šansi, Danska je u blagoj prednosti.

 

 

- 10. minut - Geret Bejl šutira levom nogom iz izgledne prilike van kaznenog prostora. Lopta ide pored gola, ali je moglo mnogo opasnije da bude po neoprezne Dance. 

- Utakmica je počela! 

Na teren "Johan Krojf" arene u Amsterdamu izlaze drugoplasirani timovi grupe A i B.

 

 

Vels je remizirao na startu sa Švajcarskom, zatim očekivano savladao Tursku 2:0 i upisao minimalni poraz od Italije. Švajcarska je na mestu ispod zbog ubedljivijeg poraza od "Azura".

 

 

Danska je imala tu nesreću oko Kristijana Eriksena na samom otvaranju pred svojom publikom. Finska je iskoristila pad duha i koncentracije da iznenadi Dance za istorijsku pobedu. Pokazali su zube Belgiji, ali poraz je ipak bio realnost protiv jednog od najvećih favorita za titulu. Ostala je ključnja utakmica protiv Rusije u kojoj su zablistali punim sjajem i trijumfovali 4:1.

 

 

Ostaje pitanje kako će se Danska snaći van svog terena, a Velšani su imali dug let iz Bakua do Amsterdama. 

Danci izlaze oslabljeni - Jusuf Poulsen nije ni u protokolu jer ima povredu o kojoj se do sada nije ništa znalo, a zbog bolesti će meč propustiti i Danijel Vas.

Pobednik ide na boljeg iz para Holandija-Češka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading