DRULOVIĆ POZIVA ITALIJANE NA OPREZ U OSMINI FINALA: Azuri su silni, ali svaki kiks može biti preskup!

Autor:

Sport

26.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi dan vikenda označiće i početak osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu, a sigurno da će sve oči biti uprte na kultni stadion Vembli u Londonu. U prestonici Engleske snage će od 21 čas odmeriti reprezentacije Italije i Austrije (Nova S).

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

Sada više nema prava na grešku jer ko izgubi posle 90 ili 120 minuta ili penal-ruleta, taj će istog trenutka prestati da sanja o trofeju na kontinentalnom takmičenju. Kakva nas utakmica očekuje i šta možemo videti od dva nacionalna tima u razgovoru za Srpski telegraf na najbolji način pokušao je da dočara nekadašnji selektor Srbije Ljubinko Drulović (52).

DOKAZ FAVORITA

- Austrija je prvi ozbiljniji test za Italiju jer ona još nije naišla na pravog protivnika. Ovo će biti teška utakmica i psihički i fizički jer bi "azuri" trebalo da pokažu da su favorit. Ukoliko Italija bude ponovila igru iz grupe, ako budu igrali pametno, čeka je plasman dalje - počeo je priču za naš list čovek koji je sa "orlićima" do 19 godina bio prvak Evrope, a potom se osvrnuo na neverovatnu formu "azura":

- Svaka čast Italiji na odrađenom poslu u grupnoj fazi, golovima i rekordima, ali realno, na papiru nisu imali rivala koji bi mogao da im zakomplikuje situaciju na tabeli. Da se razumemo ponovo, njihov rezultat do sada ne treba osporavati, ipak 30 utakmica zaredom bez poraza nije mala stvar. Takođe, velika prednost "azura" je što nigde nisu putovali, odnosno što su sve mečeve igrali u Rimu, pred domaćim navijačima.

OČEKUJTE NEOČEKIVANO

Čovek koji se tokom igračke karijere proslavio u Portugalu smatra Austriju ekipom od koje možete da očekujete neočekivano.

- Austrija je bila u jednoj zanimljivoj grupi, odigrala je koliko je mogla i sa tri boda prošla dalje. Ipak, ne treba ih otpisati jer su nepredvidiva ekipa u svakom pogledu. Na primer, može se desiti neočekivana greška u preiskusnoj zadnjoj liniji, a mogu dati gol iz neke situacije gde je izgledalo da su udarne igle pokrivene - zaključio je Drulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.