LGBT AFERA TRESE UEFA: Orban NEĆE u Nemačku na meč odluke!

Autor:

Sport

23.06.2021

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je podiglo veliku prašinu na "starom kontinentu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Alijanc arena" - dom fudbalera minhenskog Bajerna

Fudbaleri Nemačke ugostiće na "Alijanc areni" Mađare u okviru 3. kola grupe F Evropskog prvenstva, a premijer naših severnih suseda Viktor Orban odlučio je da ne putuje u Minhen.

Razlog je prvobitna odluka po kojoj je dom fudbalera Bajerna, ali i Minhena 1860, trebalo da bude obojen duginim bojama.

Status LGBT prava je u poslednje vreme u žiži mađarske javnosti, a Parlament je prošle nedelje usvojio zakon koji ograničava mladima pristup informacijama u oblasti homoseksualnosti i transeksualnosti.

Kasnijom odlukom UEFA je sprečila da se "Alijanc arena" oboji duginim bojama, ali to nije pokolebalo Orbana koji je odustao od puta u Nemačku.

Takođe, stav "evropske kuće fudbala" je naišao na osudu širom Evrope. Ekspresno je reagovala Klaudia Rot, potpredsednica nemačkog Bundestaga, koja je žestoko optužila UEFA zbog nedoslednosti.

Kakva je buduća vrednost svih Uefinih kampanja protiv rasizma i homofobije? Ovom odlukom, Evropska fudbalska organizacija je izgubila sav svoj kredibilitet - rekla je Klaudia Rot.

Podrška LGBT zajednici, putem društvenih mreža stigla je od brojnih fudbalera, a među njima se istakao as Francuske Antoan Grizman.

Pored njega, oglasili su se FK Juventus, Fudbalski savez Norveške, ali i brojni drugi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

Podsetimo, duel Nemačka - Mađarska igra se od 21 čas, dok će u okviru drugog susreta grupe F snage odmeriti evropski i svetski šampion (Portugal - Francuska).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading