"KOCKASTI" NE ZNAJU GDE UDARAJU: Hrvati TRČE ko KORNJAČE!

Autor:

Sport

22.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od istorijskog zvanja viceprvaka sveta u fudbalu do reprezentacija koja nikog nije ubedila da može da prođe grupnu fazu na Evropskom prvenstvu. To je kratak opis situacije u reprezentaciji Hrvatske, koja je u prvom kolu izgubila od Engleske 1:0, a potom remizirala sa Češkom 1:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Hrvatske

Utisak celokupne javnosti u našoj komšijskoj zemlji i mnogih gledalaca širom sveta jasno je da izabranicima Zlatka Dalića fali energije od pre tri godine sa Mundijala u Rusiji, a zvanične statistike su to i potvrdile.

ČESI IH ODUVALI

"Kockasti" su u dve utakmice na kontinentalnom takmičenju pretrčali malo manje od 198 kilometara, koliko i Velšani, dok su lošiji samo Švajcarci sa 193,3 kilometara. Ukoliko bismo hteli da izvučemo neko poređenje, najbolji je pogled na Engleze, koji su pretrčali 11 kilometara više od svojih rivala sa premijernog meča. Zanimljivi podaci mogu da se vide i tokom susreta sa Češkom. Iako su Luka Modrić i drugovi imali dan odmora više, bili su kraći skoro kilometar po pojedincu, odnosno prešli su 101 kilometar, a rivali 114.

Inače, desni bek Šime Vrsaljko je u redovima Hrvatske igrač sa najviše pretrčanih kilometara - 19,2 kilometara. Međutim, čak i on zauzima tek 91. mesto na celokupnom Evropskom prvenstvu, što je jedan od uzroka za glavobolju selektora Dalića.

POSLEDNJA ŠANSA

- Naravno da nisam ni srećan ni zadovoljan, ne osećam se ugodno. Hrvatska nije onakva kakvu sam zamišljao i hteo. Ne igramo dobro, ali dobili smo zadnju šansu da u poslednjoj utakmici to popravimo i plasiramo se dalje. Svestan sam da ovo nije dobro - rekao je selektor "kockastih", koji danas igraju poslednji meč protiv Škotske, iz kojeg ih samo pobeda vodi dalje, ali ni ona nije garant.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading