KRAJ TAKMIČENJA U GRUPI C: Nemilosrdni Holanđani sa tri komada poslali Pandeva u penziju, Arnautović se BRUKAO, Austrija preko Ukrajine do osmine finala!

Autor:

Sport

21.06.2021

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeno je i takmičenje u grupi C Evropskog prvenstva u fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Pandeva i De Jonga

Holandija je i pre ovog kola obezbedila prvo mesto u grupi, ali to je nije sprečilo da savlada Severnu Makedoniju sa 3:0 na reprezentativnom oproštaju Gorana Pandeva.

U prvom poluvremenu gledali smo veoma otvorenu igru oba tima, a Makedonci su u 10. minutu stigli do gola, ali je zbog milimetarskog ofsajda poništen pogodak Tričkovskog. U 22. minutu novi napad Makedonaca, Pandev je lepo uposlio Trajkovskog, a ovaj sjajnim udarcem pogađa samo stativu.

I kao što to često biva u fudbalu, stigla je kazna. Tri minuta kasnije sjajna kontra Holanđana i asitencija Malena za Depaja, koji je preciznim udarcem savladao Dimitrijevskog. Do kraja prvog poluvremena Holandija je imala nekoliko velikih šansi, a najveću je propustio Damfris kada mu je izvanredno odbranio Dimitrijevski.

U nastavku Holanđani na startu poluvremena sa dva brza gola rešavaju pitanje pobednika, a oba puta strelac je bio Đorđinijo Vajnaldum.

Do kraja meča bilo je još dosta šansi na obe strane za promenu rezultata, a Makedoncima je još jedan gol bio poništen zbog ofsajda, ovog puta Čurlinovu. Na kraju pobeda Holandije od 3:0, pa ekipa Franka de Bura sa maksimalnih devet bodova ide u osminu finala, dok Makedonija takmičenje završava bez bodova.

Pandev je u 69. minutu napustio teren, i dobio ovacije čitavog stadiona, kao i fudbalera obe reprezentacije.

U drugom meču iste grupe Austrija je savladala Ukrajinu sa 1:0 i plasirala se u osminu finala.

Austrijanci su dominirali tokom prvih 45 minuta, i pravo je čudo kako su postigli samo jedan gol. Strelac je bio Baumgartner posle asitencije Alabe. Posle vodećeg gola Austrija je promašila nekoliko zicera, a u promašajima je prednjačio Marko Arnautović, koji se u dva navrata žestoko obrukao.

U drugom poluvremenu nije bilo toliko zanimljivo kao u prvom. Ukrajina je bezuspešno pokušavala da stigne do izjednačenja, a Austrija se rutinski branila. Na kraju pobeda Austrije za osvajanje drugog mesta u grupi i prolazak u osminu finala. Sa druge strane Ukrajina mora da sačeka rasplet u drugim grupama, kako bi videla da li će se naći među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Austrija će u osmini finala igrati protiv Italije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading