RASPLET U GRUPI A: Moćna Italija 3/3, Vels u osmini finala, Švajcarci na ČEKANJU - BRODOLOM Turaka!

Autor:

Sport

20.06.2021

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivo popodne u Rimu i Bakuu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Italijana protiv Velsa

Okončano je takmičenje u grupi A Evropskog prvenstva u fudbalu, a plasman u osminu finala obezbedile su selekcije Italije i Velsa, dok su Švajcarci nadomak sledeće faze.

"Azuri" su nastavili trijumfalan niz, a ovoga puta je na "Olimpiku" savladan Vels, minimalnim rezultatom 1:0.

U Bakuu, Švajcarska je bila bolja od Turske sa 3:1 (2:0), na krilima dvostrukog strelca Džerdana Šaćirija.

Četa Roberta Manćinija je slavila i treći put na EURO, a gol odluke postigao je Pesina u 39. minutu, nakon odličnog centaršuta Marka Veratija.

Njima je posao bio značajno olakšan od 55. minuta, kada su Ostrvljani ostali sa desetoricom na terenu, pošto je isključen Ampadu. Viđen je veliki broj prilika na obe strane, i Velšani su preko Bejla propustili kolosalnu šansu da ostanu neporaženi, 15-ak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, ali je Italija ostvarila zasluženu pobedu.

 

 

Odličan meč gledali smo u prestonici Azerbejdžana, a Turska je zaokružila katastrofalan nastup na prvenstvu Evrope. "Sajdžije" su došle u vođstvo već u 6. minutu, strelac je bio Seferović, a potom je Šaćiri pogađao u 26. i 68. Fenomenalan gol Turaka, ujedno i jedini na šampionatu, delo je Kahvečija u 62. minutu koji je uputio pravi projektil levom nogom u rašlje gola koji je branio Čakir.

Interesantno je da je trostruki asistent za Švajcarce bio Zuber, a oni čekaju rasplet u ostalim grupama kako bi se kao trećeplasirani plasirali dalje.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading