Edin Džeko nije dogovorio transfer u Fenerbahče

Autor:

Sport

20.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljena je vest koja je čitaoce mogla da dovede u zabunu, da pomisle da Edin Džeko karijeru nastavlja u Fenerbahčeu, što nije istina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edin Džeko

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i kapiten Rome Edin Džeko nije dogovorio transfer u Fenerbahče, kako je stajalo u prvobitnom naslovu ovog članka.

Istina je da su pojedini turski mediji objavili da je Džeko dogovorio lične uslove, ali radilo se samo o spekulacijama.

Ono što je činjenica, Edin Džeko je i dalje fudbaler Rome, sa kojom ima ugovor do 30. juna 2022. godine. Italijanksi Korijere delo Sport je informaciju o odlasku snažnog napadača proverio u rimskom klubu, koji je negirao navode da Džeko napušta Romu.

Portparol kapitena Rome Jasmin Ligata je istakao da se radi o pukom nagađanju.

- Ovo je već drugi ili treći put da se Edin nalazi na odmoru u Turskoj i da ga turski mediji dovode u vezu s tamošnjim klubovima. Međutim, pregovora i razgovora nije bilo, što je demantovano i u italijanskim medijima. Edin je bio na odmoru u Turskoj, ali nikako u pregovoru s turskim klubovima. On je pod ugovorom s Romom i trenutno se još ne zna njegova budućnost kada je u pitanju ovaj ili neki drugi klub, ali definitivno je u Turskoj bio samo prolaznik, odnosno u turističkoj poseti - istakao je Ligata.

Na ovu činjenicu nam je ukazalo Raskrinkavanje.ba, koje je našu originalnu vest ocenilo kao lažnu vest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading