LJUT KAO RIS: Dalić BESAN posle još jednog lošeg meča Hrvata!

Autor:

Sport

19.06.2021

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Hrvatske posle dva kola na EP ima samo jedan osvojen bod, pa selektor Zlatko Dalić sa razlogom nije zadovoljan igrama svojih izabranika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatko Dalić

Hrvati su na startu izgubili od Engleske sa 1:0, a onda su protiv Čeha odigrali samo 1:1.

- Nisam ni srećan ni zadovoljan, niti se osećam komforno. Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao, kakvu sam hteo. To nije ono što sam mislio kada smo počeli pripreme: Ali dobili smo još jednu šansu da u grupnoj gazi to popravimo i plasiramo se dalje - rekao je Dalić.

Osvrćući se na jučerašnju utakmicu Dalić je istako loše prvo poluvreme u kojem su Česi "nadtrčali hrvatske igrače, uvek su bili prvi na lopti, ali i pored toga nisu stvorii šansu".

- Na meni je taj posao, ne izgledamo kako bi trebali izgledati, nismo kompaktni, što se posebno videlo juče u prvom poluvremenu. Sedam-osam igrača je došlo iz povreda, nisu se uspeli uklopiti - ocenio je selektor.

Osvrnuo se i na sledećeg suparnika Hrvastke na EURU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP



- Škotska je trebalo da prodje puno bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Biće teško, to je protivnik koji nema možda veliku kvalitet, ali moramo pripaziti, moramo odgovoriti na bolji način - ocenio je sledećeg suparnika Dalić.

Pritom je najavio par promena za susret protiv Škotske koji je na rasporedu u utorak.

- Moraćemo napraviti dve-tri promene, moramo naći sveže, energičnije igrače. Menjam jer tražim najbolje", dodao je. "Ja od bor be ne odustajem, od odgovornosti ne bežim. Ja ;verujem i to sam rekao momcima - verujem u njih, u ljude oko sebe i verujem u sebe, verujem da je u nama ostalo prkosa da to napravimo - istakao je na kraju Dalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading