I Modrić na udaru zbog poreza, utajio 870.728 evra

Autor:

Sport

29.11.2017

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi igrač iz Španije koji je utajio porez čime se pridružio Ronaldu, Nejmaru, Mesiju...

Foto: instagram.com/lukam10
Luka Modrić

Javni tužilac u Madridu podigao je optužnicu protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i prvotimca Reala Luke Modrića zbog utaje poreza od 870.728 eura poreza u razdoblju od 2013. do 2014. godine, prenosi Marka.

Iznos bi mogao da bude još veći jer je utvrđeno da Modrić ima jedan tajni račun na ostrvu Men, između Velike Britanije i Irske pod kontrolom britanske krune, na kojem se ne plaća porez na dobit

Takođe, optužnica je podignuta i protiv Modrićeve supruge Vanje i njezine firme "Ivano SARL" koja je osnovana u Luksemburgu, a kojoj je Real isplatio 1,6 milijuna evra 2013. i 2014. godine na ime korišćenja marketinških prava.

Ranije danas, levi bek Reala Brazilac Marselo nagodio se sa španskim vlastima, priznao da je utajio porez i platiće 490.000 evra.

Modrić i Marselo nastavljaju niz brojnih fudbalera iz Španije ili koji su tamo igrali, a da su utajili porez poput Lionela Mesija, Nejmara, Kristijana Ronalda, Radamela Falkaa, Aleksisa Sančeza, Anhela Di Marije...

Zanimljivo, Modrić je imao probleme sa plaćanjem poreze i u Velikoj Britaniji, dok je igrao za Totenhem i tada je platio 500.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading