STIGLE NOVE INFORMACIJE: Ima nade, Eriksen NASTAVLJA fudbalsku karijeru?

Autor:

Sport

18.06.2021

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijan Eriksen napustiće bolnicu šest dana nakon što mu je srce otkazalo na meču prvog kola Evropskog prvenstva između Danske i Finske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijan Eriksen

Eriksenu su se na terenu borili za život, a potom je u svesnom stanju napustio stadion Parken i bio prebačen u bolnicu u Kopenhagenu.

Nakon nekoliko pregleda, juče je operisan kako bi mu se ugradio automatski defibrilator (ICD).ICD je mali uređaj koji šalje električne impulse da reguliše srčane ritmove, posebno one koji mogu biti opasni i izazvati srčani zastoj.

Eriksen će ICD imati najmanje dvije ili tri nedelje pre nove posete lekarima koji će potom utvrditi da li je problem rešen ili igrač treba da ga zadrži trajno!

Najbolji fudbaler Danske će se oporavljati u svom domu u Odenzeu. Ukoliko bi morao trajno da zadrži ICD njegova fudbalska karijera biće gotova, jer italijanski zdravstveni protokol ne odobrava bavljenje kontaktnim sportom sa defibrilatorom povezanim sa srcem. Sa druge strane ako ukoliko mu uređaj biti skinut, to znači da bi Eriksen mogao da se vrati profesionalnom fudbalu, naravno uz sopstvenu odgovornost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading