PENAL PRESUDIO SLOVACIMA: Šveđani golom Forsberga stigli nadomak druge faze!

Autor:

Sport

18.06.2021

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Švedske savladali su Slovačku u Sankt Peterburgu sa 1:0 u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emil Forsberg postiže gol sa bele tačke

Švedska je tako posle remija 0:0 sa Španijom na startu turnira stigla do novih bodova i nalazi se pred plasmanom u narednu fazu takmičenja. Sa druge strane Slovaci su ostali na tri boda.

Na stadionu Zenita u prvom poluvremenu gledali smo katastrofalno lošu utakmicu. Prvih 45 minuta prošlo je maltene bez ijedne prave šanse.

Nešto bolji fudbal igran je u nastavku utakmice. Iako su se branili tokom većeg dela utakmice, prvu veliku šansu imali su Slovaci, ali je Robin Olsen fantastično reagovao. Ubrzo su opasno zapretili i Šveđani, a onda je još bolje odbranio Martin Dubravka.

U tim momentima razigrao se Aleksander Isak, te je u 71. minutu promešao nekoliko igrača Slovačke, namestio se i gađao bliži ugao, ali je tamo ponovo bio Dubravka.

Ipak, to je bio samo uvod u njihov duel pet minuta kasnije koji je okončan penalom za Švedsku. Isak je prvi stigao do lopte, golman Slovaka skrivio najstrožu kaznu, a siguran sa 11 metara bio je Emil Forsberg.

Posle gola su se Šveđani povukli i odlučili za odbranu teško stečenog vođstva, u čemu su i uspeli, te su posle dva meča na šampionatu i dalje bez primljenog gola.

Uskoro opširnije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading