RADIKALAN POTEZ FSS: Promenjeno pravilo o BONUS igračima

Autor:

Sport

16.06.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama 35 održana je sednica Odbora za hitna pitanja. Sa jasnom namerom da se prilike u srpskom fudbalu učine boljim, a sve u svrhu povećanja i koncentracije kvaliteta, nastavljeno je sa reformama koje će doneti pozitivne efekte. Izdvajamo najvažnije odluke.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdin i Partizanov "bonus" iz prošle sezone

U narednoj superligaškoj sezoni elitna liga će brojati 16 klubova, a od sezone 2022/2023. u Superligi će se takmičiti 14 klubova.

Korigovano je Pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Superlige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.

Izabrana je Sudijska komisija FS Srbije na čijem čelu će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Milorad Mažić

Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost, čime je započeta reforma rada ovog važnog arbitražnog tela.

Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS koji je predsedavao današnjom sednicom Odbora za hitna pitanja, istakao je:

- Želim da obavestim fudbalsku javnost da su sve odluke donete jednoglasno što još jednom potvrđuje jedinstvo Fudbalskog saveza Srbije i njegovih organa. Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading