ORBAN TRAGIČAR U BUDIMPEŠTI: Mađarska PALA u završnici - BLICKRIG Portugalaca na KRILIMA Ronalda!

Autor:

Sport

15.06.2021

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac titule slavio teže nego što se očekivalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Mađarska - Portugal

Fudbaleri Portugala savladali su Mađarsku na krcatoj "Puškaš areni" u 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva rezultatom 3:0 (0:0).

Portugalci su dugo lomili otpor žilavog domaćina, a tragičar je bio defanzivac Lajpciga Vili Orban.Njega je lopta najpre nesrećno pogodila u 84. minutu kada je Rafael Gerero postigao prvi gol za važećeg evropskog šampiona, da bi samo minut kasnije skrivio penal posle povlačenja Silve koji je u gol pretvorio Kristijano Ronaldo.

Konačan rezultat postavio je as torinske "stare dame" posle maestralne akcije u sudijskoj nadoknadi.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj inicijativi aktuelnog prvaka Evrope. Ređale su se šanse pred golom čuvara mreže Mađarske Gulačija, ali je on u više navrata sjajno intervenisao, pa je uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom. Domaćin je pripretio samo u 37. minutu kada je Salai šutirao pravo u "jedinicu" Portugala.

U 43. minutu viđen je promašaj Kristijana Ronalda iz kategorije veoma retkih, a napadač Juventusa je neometan sa nekoliko metara uspeo da prebaci ceo gol.

 

 

Ofanziva čete selektora Fernanda Santoša nastavljena je i u drugih 45 minuta. Najpre su pretili Pepe i Ronaldo, a Bruno je u 68. minutu uputio razoran udarac sa distance u donji levi ugao, ali je golman Mađara ponovo bio na visini zadatka.

U 77. minutu CR7 je tražio penal, ali on nije dosuđen, nakon što je glavni sudija Čakir konsultovao VAR tehnologiju, a koji minut kasnije poništen je i pogodak domaćina zbog očiglednog ofsajda.

Završnih deset minuta meča obeležio je opisani "blickrig" Portugala kojim su upisali važnu trojku na otvaranju Evropskog prvenstva.

 

U drugom meču grupe F, ujedno i derbiju prve runde, sastaju se Francuska i Nemačka od 21 čas.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading