ŠIPTAR GA PROVOCIRAO: Arnautović je nevin

Autor:

Sport

15.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijanac srpskog porekla je*ao majku Albancu u redovima Makedonije, ali Stepanović smatra da je bio izazvan da burno reaguje

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Arnautović

Bilo je burno u premijernoj utakmici prvog kola C grupe Evropskog prvenstva, u kojoj je Austrija pobedila Severnu Makedoniju sa 3:1 i tako ostvarila prvi trijumf u istoriji na ovom takmičenju.

Ipak, zvezda meča na Nacionalnoj areni u Bukureštu bio je Marko Arnautović (32), strelac trećeg gola, koji se prilikom slavlja okrenuo ka Egzonu Bejtulaiju i Ezgjanu Alioskom, Albancima u redovima crveno-žutih, i poručio im: "Je*em vam mamu šiptarsku."

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

ISPECI, PA RECI

Mnogo bure je izazvao ovaj potez napadača rođenog u braku Srbina i Austrijanke, a u njegovu odbranu u razgovoru za Srpski telegraf stao je Dragoslav Stepanović (72), iskusni trenerski vuk. Popularni Stepi asa kineskog Šangaj porta poznaje iz perioda od 2010. do 2013, kada je nosio dres Verdera iz Bremena.

- Niko ne razmišlja o tome da li je dvojac iz Makedonije nešto rekao Marku pre nego što je on ovako reagovao. To ne mogu da protumačim, verujem da se sve bolje čulo na terenu. Mislim da je ponašanje prva i osnovna stvar, ali treba sagledati sve činjenice i onda napadati jer ljudi napadaju i kad jesi i kad nisi nevin, a Marko pretpostavljam da jeste - počeo je priču za naš list Stepanović iz Frankfurta.

Dragović nema potres mozga, već samo posekotine

Novi štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović (29) napustio je teren na utakmici Austrije i Severne Makedonije zbog udarca laktom koji je zadobio u lice. Mnogi su mislili da je u pitanju potres mozga, ali posle detaljnih pregleda utvrđeno je da je iskusni defanzivac zaradio dve posekotine u blizini oka, koje su ušivene. Njemu sledi invidualni rad za svaki slučaj da bi se što brže oporavio. Rođeni Bečlija biće u konkurenciji za meč sa Holandijom u drugom kolu na "Johan Krojf areni".

MOMAK ZA PRIMER

Zanimljivo da je Bejtulaji dodatno iznervirao Marka jer ga je prilikom duela pre šuta za pogodak udario u koleno, dok je Alioski poznat kao provokator i "brz na jeziku". O tome svedoči psovanje Arona van Bisake, desnog beka Mančester junajteda, na čistom srpskom. Naš sagovornik ističe da se svakome ponekad dogodi ovakva situacija, u kojoj se našao Arnautović, koji je odigrao 89 utakmica i postigao 27 golova u dresu reprezentacije Austrije. Zato tvrdi da ga nikako ne treba osuđivati.

- On u Verderu nikada nije imao problem, momak je za primer. On je stariji, vidim da juri i povratak u Evropu, bori se za mesto i u nacionalnom timu, počeo je sa klupe. Pitaj boga šta mu se sve dešava i onda se sve skupi i pukne ti film. On je pozitiva, niko koga znam nije rekao ništa loše za njega - zaključio je Stepi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading
Kova

15.06.2021 11:52

Osilili se Šiptari. Ne znaju da je Kosovo Srbija. Austrio čuvaj se Šiptara... Šiptari su opasni poltroni.