BARD ŽIVADINOVIĆ O PIKSIJU: On uvek ZBRIŠE kad je gusto, tokom karijere jedino je imao dobru dugu loptu!

Autor:

Sport

12.06.2021

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbalski trener i bivši selektor Milan Živadinović govorio je ekskluzivno za naš portal o reprezentaciji Srbije i njenom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

RepublikaFoto: Starsport/youtube-com/Printscreen
Milan Živadinović i Dragan Stojković Piksi

Srbija ponovo neće učestvovati na EP, ali je pod vođstvom Piksija fantastično krenula u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

- Mi uvek imamo priču, mi smo bogovi za priču. Ako ne idemo na Evropsko prvenstvo, mi onda kažemo, ma nije to važno ići ćemo na Svetsko prvenstvo. Uvek tražimo sledeću šansu, a mnogo smo šansi izgubili. Piksi nema neko veliko iskustvo kao trener, ja mu želim iskreno mnogo uspeha da uspe u realizaciji plana da napravi vrhunske rezultate, ali iskreno biće veoma teško.

Što se tiče samog Piksija, Živadinović ima zanimljiv stav.

- Ceo život mu je super, a imao je samo dobru dugu loptu i to ga je održavalo u životu. Bio je igrač kod mene, znam ga jako dobro, uvek kad je gusto zbrisaće.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Dragan Stojković

Živadinović ne očekuje da će ga Piksi pozvati zbog nekog saveta.

- Ja ga  znam kao velikog egocentrika i njemu nikako ne odgovara da mu soliš pamet, jer on sve znaj. Dok je bio fudbaler lopta je stalno bila uz njegovim nogama. Međutim, sad misli da zna i ovo, a voditi reprezentaciju je kompleksan problem. Tu imate 15 različitih ličnosti, da li su oni sposobni da ujedine sve te ličnosti, to je pitanje i to će vreme pokazati. Piksiju zbog srpskog naroda želim da sve ispadne kako treba i da bude heroj kao selektor, kao što je bio heroj i kao igrač.

Za kraj imao je poruke i za fudbalere Srbije, koji će Evropsko prvenstvo ponovo gledati putem malih ekrana, baš kao i svi mi.

RepublikaFoto: Starsport

- Sramota za nas je što ne igramo na EP, obzirom kakve fudbalere imamo. Mi smo igračima prepustili da oni odlučuju, a to tako ne može. Kod velikih profesionalaca selektor je taj koji vodi brigu o svemu, bez obzira da li njegovi igrači imaju milione ili ne. Ovako sad neka gledaju i  vide šta su izgubili, pa neka izvuku određene zaključke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Zoran

12.06.2021 14:45

Sve je rekao. Bravo Zivo!

Odgovori 5 13
Mark9

12.06.2021 15:17

Ako za Piksija Stojkovića kažeš da je imao samo dobru dugu loptu, ti se onda u fudbal razumeš kao marica u onu stvar...

Odgovori 25 4
Vlado

12.06.2021 15:48

U zadnje vrijeme gospodin Živadinović često daje komentare i ocjene,i to dosta podcjenivačke.Vidite ja sam imao prilike gledati i pratiti fudbalski i trenerski rad dotičnog.Bio je prosječan fudbaler ,kao i trener.

Odgovori 16 4
Shakilofkobe

13.06.2021 00:38

Oni ne igraju jer ih bole brige a mi placamo rts pa ne gledamo....