TURCI ĆE ŠOKIRATI, ITALIJANI NISU FAVORITI: Partizanovac i Zvezdaš PROGNOZIRALI Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

11.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put fudbalske reprezentacije u punom sjaju gledali smo na Svetskom prvenstvu 2018, a tri godine kasnije, tačnije večeras, počinje 16. po redu Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Turske

Kontinentalno takmičenje drugi put u istoriji brojaće 24 nacionalna tima, raspoređena u šest grupa sa po četiri ekipe, dok se premijerno turnir održava u 11 različitih država, gradova i stadiona (opširnije u tabeli).

Čast da otvore EVRO 2020 imaće Turska i Italija (21.00, Nova S), koje će se sastati na rimskom Olimpiku, a u najavi ove utakmice za Srpski telegraf govorili su Dževad Prekazi (63) i Aleksandar Luković (38), koji su uglas poručili da će biti iznenađenja.

ZANIMLJIV POČETAK

- Turska će biti iznenađenje kompletnog prvenstva, ali kada govorimo o premijernom meču, šokiraće Italijane jer se nikog ne plaše - rekao je Prekazi, koji je u ovoj zemlji igrao od 1985. do 1993, a poseduje i njihovo državljanstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Dževad Prekazi

Njegovo mišljenje deli i nekadašnji kapiten Crvene zvezde, a sada sportski direktor Grafičara.

- Ta prva utakmica sa Turskom biće jako zanimljiva i biće poprilično neizvesna. Nisam siguran da su Italijani izraziti favoriti - kaže Luković, koji je četiri godine na Apeninima nosio dres Udinezea, a pola sezone je bio na pozajmici u Askoliju.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Luković

Bivši fudbaleri večitih rivala malo detaljnije su i analizirali sastave koje vode Šenol Guneš i Roberto Manćini.

KVALITET NE MANJKA

- Pre svega Turska je dobro napredovala. Imaju mlad tim, čak trojicu iz šampionskog tima Lila u Francuskoj. Tu je Burak Jilmaz, koji je dao 17 golova u Lilu, a ima 35 godina. Očekujem pozitivan rezultat, navijaću za njih. Imaju kvalitet, falio im je psihološki momenat, ali sada i to imaju - istakao je Dževad, dok Lune smatra da su Đorđo Kjelini i drugovi nepredvidivi:

- Italijani ili odu daleko, do kraja, ili ispadnu u grupi. Imaju seriju od 27 utakmica bez poraza, kao i kvalitet za rezultat. To su sve igrači iz najjačih italijanskih klubova, ali na ovakvom takmičenju ni to nije garancija da si kvalitetniji i da ćeš doći do uspeha.

OVDE ĆE SE IGRATI EVRO 2020

Vembli (22.500)  London, Engleska

Olimpiko (18.000)  Rim, Italija

Olimpijski stadion (31.000)  Baku, Azerbejdžan

Krestovski stadion (30.500)  Sankt Peterburg (Rusija)

La Kartuha (18.000)  Sevilja (Španija)

Nacionalna arena (13.000)  Bukurešt (Rumunija)

Johan Krojf arena (12.000)  Amsterdam (Holandija)

Hempden park (12.000)  Glazgov (Škotska)

Minhen arena (14.500)  Minhen (Nemačka)

Puškaš arena (61.000*)  Budimpešta (Mađarska)

Parken (15.900)  Kopenhagen (Danska)

* jedini stadion sa punim kapacitetom

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading