OVO JE KAO ZATVOR, ZAKLJUČANI SMO 24 SATA: Makedonac iz karantina za Srpski telegraf na dan pred početka Eura

Autor:

Sport

09.06.2021

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušavamo da atmosfera bude na visini zadatka, ali nije lako jer smemo da izađemo iz hotela samo zbog treninga, raportirao je Stefan Ristovski iz Bukurešta

RepublikaFoto: Profimedia.rs
Stefan Ristovski protiv Nemačke

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje sutra, a može se slobodno reći da će ovo biti možda biti i najčudnije kontinentalno takmičenje u istoriji. Najveći danak uzeo je koronavirus, na snazi su različite mere u 11 država domaćina EVRO. Da situacija nije svetla i pored dozvole UEFA da na stadionima bude i određeni broj navijača, dokazuju i reči Stefana Ristovskog (29), desnog beka reprezentacije Severne Makedonije, koji je u razgovoru za Srpski telegraf opisao kroz šta prolaze i koliko im je teško da se fokusiraju na fudbal.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ristovski sa saigračima

Ristovski: Želimo da nas potcene, tada smo najjači, bićemo iznenađenje

 

- Pokušavamo da atmosfera bude na visini zadatka, to je ono što nas je dovelo do Evropskog prvenstva. Ipak, nije lako jer smo 24 sata zatvoreni po hotelima. Stigli smo u Bukurešt, ali možemo da napustimo smeštaj jedino kada idemo na trening i utakmice - rekao je defanzivac zagrebačkog Dinama za naš list.

RepublikaFoto: Profimedia.rs

Makedonci igraju u grupi protiv Austrije (13. jun), Ukrajine (17. jun) i Holandije (21. jun)

Naši južni susedi nalaze se u C grupi sa reprezentacijama Austrije (13. jun, Bukurešt), Ukrajine (17. jun, Bukurešt) i Holandije (21. jun, Amsterdam). Momak rođen u Skoplju je svestan da su autsajderi, ali smatra da njegovi saigrači i on mogu do iznenađenja, uprkos svemu kroz šta prolaze, jer rigorozne mere zbog korone možda čak i jače utiču na velike timove koji su navikli na sve benefite i vrhunske uslove na najvećim takmičenjima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Mi nemamo ciljeve, želimo da nas potcene, tada smo najjači. Do sada smo bili skromni u svakom pogledu i duelu, a tako ćemo biti i tamo. Znamo svoje kvalitete i čime raspolažemo, ali biće iznenađenja, verujte mi. Favorit grupe je sigurno Holandija, a ostalo ćemo videti kako bude - jasan je iskusni as.

Favorit neće uzeti EVRO!

Kada govorimo o favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva, mnogi u prvi plan stavljaju aktuelnog branioca trofeja Portugal, kao i svetskog prvaka Francusku. Naš sagovornik smatra da neće favorit osvojiti pehar na Vembliju 11. jula.

- Ne znam kome bih dao ulogu favorita za osvajanje, ali znam da će biti neko iznenađenje - zaključio je Ristovski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading