Luka ruši Dekija i Adema, najmlađi Srbin u Seriji A!

Autor:

Sport

28.11.2017

00:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni Adem Lajić, ni Dejan Stanković - najmlađi Srbin u Seriji A biće Luka Marković (17).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Luka Marković

Dojučerašnji omladinac Čukaričkog ove zime odlazi u Krotone, a čim 19. februara napuni 18 godina, dobiće priliku da kao špic odmeri snage sa iskusnim štoperima u jednoj od najjačih liga Evrope.

Na Apeninsko poluostrvo Luka odlazi punog srca nakon što su mu saigrači priredili nezaboravan oproštaj. Uručen mu je dres sa brojem 33, a na majicama su ispisali "Srećno, brate".

Foto: Privatna arhiva

- Iznenadili su me, savladale su me emocije, zastala mi je knedla u grlu. Video sam da je na tribinama bilo i suza. Idem odmah u Italiju, tamo ću da treniram, a iz kluba su mi rekli da, čim postanem punoletan, dobijam šansu. U klubu ću imati veliku podršku od Stefana Simića, našeg igrača koji je uzeo češki pasoš i kapiten je njihove mlade reprezentacije. Sretaću se i sa Kolarovim, Ljajićem i ostalima kada budem igrao protiv njih - istakao je Luka za Srpski telegraf.

Jedina žal mu ostaje što nikada nije debitovao za prvi tim Čuke. On se posebno zahvalio sestri i roditeljima, kao i menadžeru Ivici Pavloviću, koji je dobar osećaj već potvrdio dovođenjem Ričmonda Boaćija i Aleksandra Pešića u Zvezdu.

- Zvali su me Torino, Atalanta i Gent, ali sam u Krotoneu dobio garancije da neću nigde na kaljenje, već da će odmah u prvi tim - dodao je mladi napadač.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading