POZNATI POLUFINALISTI EP: Suze Hrvata! Holanđani idu na Nemce, RAT za Pirineje!

Autor:

Sport

31.05.2021

21:10 >> 22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivi četvrtfinalni dueli na kontinentalnom šampionatu mladih selekcija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča mladih reprezentacija Španije i Hrvatske

Mlade fudbalske reprezentacije Holandije, Španije, Nemačke i Portugala obezbedile su plasman u polufinale Evropskog prvenstva, nakon mečeva koji su odigrani u ponedeljak uveče.

Holanđani su na spektakularan način ugrabili polufinale Evropskog šampionata i čekaju boljeg iz duela Danske i Nemačke (počinje u 21 čas). Oni su su rezultatom 2:1 pobedili Francusku u četvrtfinalu. Upamekano je doveo Francusku do vođstva u 23. minutu, a do kraja poluvremena golova nije bilo.

Za izjednačenje se postarao Boadu u 51. minutu, a isti igrač je u 93. minutu utakmice na asistenciju Klajverta doneo Holandiji mesto među četiri najbolja tima. I u drugom četvrtfinalu je bilo još više uzbeđenja.

Španci su sa 2:1 pobedili Hrvatsku posle produžetaka. Izgledalo je da će se to dogoditi i u regularnom toku. Hrvati iščupali i u 94. minutu izborili produžetke golom koji je postigao Ivanušec. U produžecima je Španija bila bolji protivnik i golom Puada u 110. minutu završili posao.

Portugal i Italija su odigrali pravi klasik koji je posle produžetaka pripao selekciji sa Pirineja rezultatom 5:3. Portugalci su bili nadomak prolaza i tokom regularnih 90 minuta pošto su početkom drugog poluvremena poveli sa 3:1, ali je smanjio Skamaka u 60, a treći gol za "azure" dao je Kutrone u 89. minutu. Ipak, u dodatnih 30 minuta Žota i Konsejsao su pogađali za konačnih 5:3.

Zanimljivo je bilo i na utakmici Danska - Nemačka, a "panceri" su obezbedili polufinale kontinentalnog prvenstva boljim izvođenjem penala. Regularni tok duela okončan je rezultatom 1:1, a Skandinavci su vodili golom Fahira sve do 88. minuta, kada je Enmeka Nemcima doneo zlata vredan pogodak.

Preokret je kompletirao Burkart u 100. minutu, ali je Nelson iz jedanaesterca u 108. poravnao na 2:2, međutim nakon penal ruleta dalje je otišla Nemačka.

U polufinalu Evropskog prvenstva snage će odmeriti Holanđani i Nemci, dok će se u "derbiju Pirineja" sastati Španija i Portugal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading