IZVREĐALI GA: Navijači Lacija mu poručili da se J*BE

Autor:

Sport

27.05.2021

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramota navijača nebesko plavih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković-Savić i Antonio Ridiger u duelu

Čelsijev štoper Antonio Ridiger tokom cele karijere ima problem sa rasizmom, a najteže mu je bilo u periodu dok je igrao za Romu.

Kada je bio član "vučice", navijači Lacija su ga konstantno provocirali.

Vikali su mi 'J**i se, idi jedi banane'. Svaki put kada bih dodirnuo loptu oponašali su zvuke majmuna. To nisu bili pojedinci, već čitave sekcije Laciovih navijača. Nisam se tada prvi put sureo sa tim, ali je bilo najgore. Mogli ste da vidite mržnju u njihovim očima - prisetio se Ridiger.

Potom je istakao da je bez obzira na sve uspeo da ostane smiren.

Nisam napustio teren, nisam im dao tu moć. Međutim, duboko u sebi, bez obzira koliko ste jaki dokle god ste ljudsko biće, obeleženi ste time zauvek. Svaki put kada se nešto poput toga desi svi govore kako je to strašno, klubovi apeluju na okončanje rasizma i svi govore kao da je u pitanju samo nekoliko idiota. Sprovede se istraga bez rezultata, svako malo imate globalnu medijsku kampanju, ali onda se sve vrati na staro - dodao je Nemac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Krki

28.05.2021 14:05

Nemac?.Mazda za Merkel .