HAPSI MILICIJO MAFIJU U FSS: Državni organi na POTEZU!

Autor:

Sport

27.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čemu služe policija, tužilaštvo i sudstvo ako ne procesuiraju one koji su lagali, varali i krali, kaže Golac povodom puča ekipe Bjekovića i Tončeva

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nenad Bjeković

Udri, milicijo, gazi, hapsi... Satri izdajnike sa zemljom... Monolog Branislava Lečića iz "Tri karte za Holivud", iako satiričan u duhu vremena u koje je radnja filma stavljena, kao stvoren je za rešenje problema u srpskom fudbalu.

Pandorina kutija otvorena je u FSS u ponedeljak, kada je tada aktuelni v. d. predsednika Marko Pantelić smenio ljude koji su mu radili o glavi, a onda je ta druga struja sa Nenadom Bjekovićem i Novicom Tončevim na čelu pokušala puč i, prema svojoj verziji, u tome uspela izglasavanjem smene Pantele i postavljanjem Bjeke.

VIŠE NEDELA

Pantelić je, s druge strane, protivničku struju nazvao mafijaškom i najavio krivične prijave zbog navodne krađe pečata FSS, ali i druge nezakonite radnje. Tu bi konačnu reč, prema saznanjima Srpskog telegrafa, mogla da da država, tačnije policija i tužilaštvo, kao što je najavljeno u ponedeljak, ali i Ministarstvo omladine i sporta, te više fudbalske međunarodne instance.

Razloga je više - od pomenutog prisvajanja pečata do lažnog predstavljanja, ako se utvrdi da je glasanje pučista bilo nelegitimno. Pritom pučisti krše propise. Bjeković krši statut jer ima 73 godine, a na čelu FSS ne može biti neko stariji od 70 godina, dok je Novica Tončev ministar u Vladi Srbije, što je sukob interesa prema Zakonu o sportu. Dragan Simović je predsednik FS Vojvodine i prvi čovek Spartaka (što je samo po sebi sukob interesa), dok je Dragomir Lazović i na čelu Zajednice Superlige i Javora.

CIRKUS BEZ DOSTOJANSTVA

Da se ovome mora stati na put, u razgovoru za Srpski telegraf poručuje Ivan Golac, proslavljeni fudbaler kojeg je sramota u šta se pretvorio naš fudbal.

- Ovo nije fudbal, ovo je cirkus. Ne poštuju se zakoni, statuti ni osnovne norme civilizacijskog društva, dostojanstvo ni integritet. Zato ne treba da rešavamo problem, već da ga sečemo u korenu. Čemu služe državni organi, policija, tužilaštvo i sudstvo ako se sada ne pozabave ovim? Ako je istina da su prekršeni zakoni, da ima krađe i falsifikovanja, onda neko mora biti uhapšen i procesuiran. Veći nam je to problem u društvu nego nesrećnici koji uzimaju da prežive. Svi moraju biti pozvani na odgovornost, bilo da su lagali, varali ili krali - jasan je Golac.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Golac

Oni su glasali za Bjekovića

Novica Tončev

Dragan Simović

Jovan Šurbatović

Milan Karadžić

Dragomir Lazović

Branko Stojaković

Marjan Rnić

Dragan Ilić

Saša Bajčetić

Dušan Mrakić

Nenad Bjeković

"Srbija šop" dobar ako se ne krade

Marko Pantelić u javnosti je optužen i za inicijativu da se za potrebe saveza kupi lokal na Terazijama za 3,6 miliona evra, navodno sa ciljem da smakne milion. Ako je tako, Golac smatra da i on mora da odgovara.

- Naravno da svako mora da odgovara ako ukrade ili proneveri novac. Međutim, prodavnica tipa "Srbija šopa" je neophodna, pa imaju je svi u svetu. Gde ćete drugde kupiti dres ili neki rekvizit ili suvenir ako ne u centru grada - kaže naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

27.05.2021 09:34

Да ли ови бивши, пребогати фудбалери преко 70 година немају довољно пара па због тога неће у пензију? Ми остали идемо са 65(обавезно), а једва преживљавамо