NADA TINJA NA BANJICI: Rad ostaje u Superligi nauštrb kluba sa finansijskim problemima

Autor: Republika

Sport

25.05.2021

11:40

Kako stvari stoje, Superliga bi i naredne sezone mogla da se igra na Banjici, bez obzira na to što je ekipa Rada ispala iz elite.

Starsport
Fudbaleri Rada

Naime, problem sa dobijanjem licence za Superligu za narednu sezonu ima ekipa Novog Pazara, pa bi Rad u slučaju da Pazarci ne pronađu rešenje mogao da zauzme njihovo mesto u elitnom rangu, piše "Telegraf".

Novi Pazar i dalje nije odgovorio na finansijski kriterijum i ima problema oko toga. Oni su još davno u takozvani UPPR, unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji treba da reši nagomilana dugovanja koja ima ovaj klub.

Starsport
Fudbaleri Novog Pazara

U poslednjih mesec dana, Novi Pazar je imao dve mogućnosti - da isplati dugovanja preko UPPR postupka ili da dostavi komisiji za licenciranje dokaze o dogovoru sa poveriocima. Treće rešenje ne postoji, pošto klubovi u predstečajnom postpuku ne smeju ni da se takmiče u najvišem rangu takmičenja prema propisima.

Pazarci su navodno sada tek poslali dokumentaciju za licenciranje na adresu FSS, a Komisija za žalbe bi u utorak trebalo da donese konačnu odluku.

Komentari (0)

Loading