KOSANOVIĆ RASPALIO PO VEČITIMA: Poštedite nas laktanja, plakanja, foliranja, laganja!

Autor:

Sport

25.05.2021

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Milorad Kosanović je u svom stilu najavio "večiti derbi" u finalu Kupa Srbije!

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

Iskusni stručnjak očekuje više nego u prethodnom derbiju u kome je slavila Crvena zvezda nad Partizanom sa 1:0.

- Voleo bih da gledamo nešto što nalikuje fudbalu, a ne kao u minulom derbiju guranja, udaranja, laktanja, plakanja, foliranja, laganja... Kompletni su i jedni i drugi, što obećava. S tim da Zvezda ima kvalitetnije igrače, standardnu odbrambenu četvorku i golmana, korektnu četvoricu u veznom redu. Naposletku i čudesan trio Ben – Ivanić – Katai. Znalce iznad kvaliteta naše lige. Enormnu razliku prave i ako budu u elementu, Zvezda ima veće šanse da dobije utakmicu- rekao je Kosanović za "Sportski Žurnal".

Kada je reč o Partizanu, smatra da će njegov kolega Aleksandar Stanojević šansu tražiti iz kontranapada.

RepublikaFoto: Starsport

- Zato što nema Ivanića, Bena i Kataija. Otuda čvrsto, snažno i direktno igra u dubinu, tražeći pas iza leđa odbrane, čeka prekide i vreba prilike iz kontri. Istovetno će i bez Asana, doduše, mnogo teže i sporije. Efikasan je bio, rivalima pravio probleme od centra do gola. Mogao bi da pobegne Marković. E, sad, ukoliko bi Zvezda zatvorila direktnu igru teško bi kroz posed uradio nešto značajnije u poslednjoj trećini terena.

Istakao je i mane oba tima.

- Zvezda nema brzinu da bi igrala na kontranapade, već kroz posed lopte i kombinacije u poslednjih 30 metara. Ako je, recimo, Partizan pusti na 40 metara od gola biće u grdnom problemu. Prosto je nemoguće zaustaviti Zvezdu u tome i doći će „gore“, problem će biti u vraćanjima i permenentnim izlascima napolje. Sa te strane biće interesantno gledati kako će Zvezda da zatrvara leđa, moraće Borjan da igra korektora- podvukao je Kosanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading