ŠAMAR TZV. KOSOVU: Priština u ŠOKU! Ne žele nikakva posla sa državom KOJU NE PRIZNAJU!

Autor: Republika

Sport

21.05.2021

17:26 >> 17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijateljska utakmica između Kosova i Kazahstana biće otkazana jer bivša SSSR republika ne priznaje nezavisnost tzv. države Kosovo.

Navijač Kosova

Meč zakazan za 4. juni u Prištini se neće odigrati, po svemu sudeći, jer Kazahstaci ne nameravaju da igraju protiv države koju njihova vlada zvaično ne priznaje.

Reprezentaciji srednjeazijske države ije dozvoljeno da odu na utakmicu, javlja "Gazeta ekspres".

Fudbalski savez tzv. Kosova se oglasio saopštenjem i objavio kako je bio prinuđen da promeni dva od četiri zakazana rivala za prijateljske utakmice u junu:

- Iako smo već pet godina članovi FIFA i UEFA, politika i dalje ima uticaja - piše u saopštenju.

Fudbalski savez Kosova koji od skoro ima pravo nastupa i u kvalifikacijama za velika takmičenja brzo je pronašao zamenu. Oni će u istom terminu igrati protiv Malte, ali u Austriji.

Podsećamo, tzv. Kosovo je imalo velikih problema u kvalifikacijama za Mundijal, pošto se nalazi u grupi sa čak tri države koje ne priznaju nezavisnost. Najveći problemi bili su na gostovanju u Španiji, gde domaćin dugo nije ni želeo da igra meč.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading