STANKOVIĆ OTKRIO PLANOVE: Evo do kada će ostati u Zvezdi

Autor:

Sport

18.05.2021

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković produžio je ugovor sa šampionom Srbije do 2024. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Ubrzo posle potpisivanja novog ugovora, Stanković je za "Zvezda TV" pričao o raznim temama, a navijače je definitivno najviše oduševila njegova želja da na "Marakani" ostane još deset godina.

Prvenstveno je istakao važnost toga što poznaje klub, čija je igračka legenda, do srži.

Navijači Zvezde prepoznaju to, vi ovde morate da se dokazujete svaki dan. Bilo je nedoumica na početku, da li sam previše mlad, da li ću da sagorim. Jedva čekamo da se navijači vrate, da jednim aplauzom pozdrave te momke koji su dali celog sebe u psolednjih godinu dana, pa da zaokružimo jedan tim sa njima - rekao je Deki na početku.

Ja sam bio u prednosti, jer sam već bio u Zvezdi, znam gde Zvezda treba da bude. Pre godinu dana sam rekao koji su nam ciljevi. Naučio sam da igram pod pritiskom. Ja sam svestan ciljeva, da je svaki dan novo dokazivanje, nove prepreke, ali spreman sam na to. Zvezda nosi mnogo toga, ne kaže se džabe Zvezda je iznad svega. Mi ni sami ne znamo koji su potencijali ekipe, dokazujemo se iz meseca u mesec.

Pregovori su išli kao podmazani.

Pregovarati sa Zvezdom, to može samo lepo da se završi. Kada obe strane žele da se nastavi saradnja i imamo iste planove i iste ciljeve i energiju, to smo završili u par dana, idemo zajedno dalje, rame uz rame, u nove pobede.

RepublikaFoto: Twitter/FK Crvena yveyda
Dejan Stanković

Novinare je zanimala plata koju Stanković ima na "Marakani".

- Ja samo kažem da se ne brinu, da me novac neće pokvariti, kao što me nije pokvario ni poslednjih 20 godina - odbrusio je trener crveno-belih.

Stanković je potom istakao da želi da ostane još dugo u Ljutice Bogdana, ali da je svestan da se u fudbalu stvari jako brzo menjaju.

Ne bih potpisivao da ne mislim da radim dugo u Crvenoj zvezdi, ali ja sam realista u fudbalu se svašta može desiti i bilo bi nefer da nije ispraćen naš rad. Ovo može da nam bude samo čast, jer smo primećeni, naš pristup, nastupi u prvenstvu i Evropi, privukli su neku pažnju, stvarno bi trebalo da se zapitamo da nas neko nije primetio.

- Ali rekao sam, nema tog novca koji bi me zadržao, da ovde nisam video energiju i projekat, a isto tako i na izlaznu stranu. Nema novca koji bi me odvukao, ako bih ovde prepoznao energiju i projekat. Ja sam sa velikim zadovoljstvom ostao u Zvezdi, zajedničkim snagama možemo da napravimo nešto veliko. Ja se spremam da budem ovde 10 godina, ali sam svestan i kao da mogu sutra da odem. Ja sam ovde, branim svoju kuću - rekao je Stanković koji je upitan i o interesovanju Sampdorije za njega.

- Malopre sam rekao, ako je neko hteo da sasluša odgovor, trebalo bi da se zapitamo da nije bilo interesovanja. To se sve završilo, idemo dalje, produžio sam ugovor sa Zvezdom, uvek prija kada neko prepozna tvoj rad i interesuje se za tebe, to je sada iza nas.

Glavni trener Crvene zvezde je potom istakao da će ceo stručni štab ostati na okupu i da se to nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, što je bio praktično jedini uslov koji je postavio upravi kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Crveno-bele u sredu očekuje meč sa Metalcem na stadionu "Rajko Mitić" i ukoliko postignu tri gola oboriće rekord koji sa 111 pogodaka drži Partizan.

- Motiv ti je klub za koji igraš, ništa jače od toga nema. Imperativ je pobeda, pristup će biti identičan, tri boda, da li će biti lepo ili ružno, ne znam. Ali igramo u svojoj kući, branimo svoju kuću. Ako pride bude efikasno. Zvezda voli istoriju, lepo je upisati se zlatnim slovima, titulama, pobedama i golovima. Ako ti se ta mogućnost pruži, sve što dođe osim tri boda, oberučke ćemo prihvatiti.

Proslava titule se očekuje u subotu od 19.30 na obali reke Save, a Stanković očekuje spektakl.

- Navijači Zvezde su nas navikli na nešto lepo i autentično, to će biti ponovo, oni ne kopiraju nikoga, uvek imaju originalna dela, ubeđen sam da će tako biti i sada.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Dejan Stanković posle osvajanja titule

Strateg šampiona Srbije nema dilemu kada su u pitanju naredni ciljevi.

- Sledi finale Kupa, svakoj utakmici smo prišli maksimalno, tako će biti i sada. Klub gde igraš i dres koji nosiš te obavezuju sto odsto. Posle toga ide odmor, nadam se da krećemo od drugog kola, svim snagama navijamo da Čelsi bude u prvih četiri, ako ne, onda da Siti pobedi u finalu. Dobre pripreme, dobar start želim svima, tako da nas opet čeka mnogo izazova i lepih utakmica i jedva čekam - zaključio je Dejan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading