MOĆAN PREOKRET RADA: Građevinari brojali do SEDAM, Radnički i Javor ISPOD CRTE!

Autor:

Sport

15.05.2021

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivo popodne u 37. kolu srpskog šampionata.

RepublikaFoto: Starsport
Centarfor Rada Andrija Kaluđerović

Pretposlednje kolo Superlige Srbije obeležila je "sedmica" Rada protiv otpisane Mačve, a uoči poslednjih 90 minuta u sezoni u zoni ispadanja nalaze se niški Radnički i Javor.

Dugo će na Banjici da pamte 15. maj 2021. godine, jer su “građevianri” stigli do istorijske pobede u Superligi Srbije. Rad je sa 7:1 demolirao otpisanu Mačvu. Domaćin je poveo u 7. minutu golom Stojisavljevića u 7. minutu posle kornera. U 31. minutu Kaluđerović je posle kornera pogodio za 2:0. Bio je to njegov 78. gol u istoriji naše najjače lige. Centarfor Rada je kasnije postigao još jedan gol, čime se sa 79 golova izjednačio sa rekorederom Bojovićem iz lučanske Mladosti. Golove za Rad protiv Mačve još su postizali Tučević, Novaković, Mladenović i Lazarević. Počasni gol za Mačvu bio je delo Obrovca uz dosta sreće, pošto je to više bio autogol. Rad ovom pobedom nije još prebrinuo sve brige oko opstanka. Odlučiće meč sa Spartakom u Subotici u sredu.

Ispod crte će poslednje kolo da dočeka Radnički iz Niša. “Real sa Nišave” nije uspeo da pobedi Zlatibor u Užicu – 0:0. To je za sada iskoristio Novi Pazar koji je remijem 1:1 sa Metalcem u Gornjem Milanovcu ostao u životu. Metalac je opstao, a i poveo na meču golom Cvetkovića. Ipak, veliki bod Novom Pazaru doneo je Tomić. Pazarci sada imaju isti broj bodova kao i Radnički ispod crte – 46, ali bolji međusobni skor i pobeda u poslednjem kolu protiv Napretka ih ostavlja u eliti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading