PROSINEČKI STAVIO PRST U OKO HRVATIMA: Ne stidim se Crvene zvezde!

Autor: Republika

Sport

13.05.2021

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Crvene zvezde RObert Prosinečki povodom godišnjice od tuče na "Maksimiru" ističe zahvalnost crveno-belima koji su ga prihvatili i načinili igračem svetske klase.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Prosinečki

Prosinečki je u Crvenu zvezdu je upravo došao iz Dinama, tako da se nalazio u vrlo nepovoljnoj situaciji tokom incidenta koji je ostavio veliku mrlju u istoriji regionalnog fudbala.

Duel "modrih" i "crveno-belih" trebalo je da odlučuje o prvaku Jugoslavije, ali se ispostavilo da je prekid tog meča simbolično najavio početak građanskog rata između Srba i Hrvata i raspad zajedničke države.

Kako na to danas gleda "Žuti"?

- Ja se baš ničega ne stidim. Nemam problem s tim što sam bio u Zvezdi, koja me prihvatila kao igrača i kao trenera i s kojom sam postigao uspeh koji će se teško ponoviti u ovom delu Evrope. Iz Zvezde sam otišao u jedan od najboljih klubova sveta - kaže Prosinečki.

- Znate, mi smo odjednom došli u finale Lige šampiona. Pobedili smo Bajern pa smo došli u taj Bari i tako na penale postali prvaci Evrope. To je bilo nešto nezamislivo i ja nisam razmišljao o tim drugim stvarima. U Zagrebu nije bilo prijatno, naravno da nije bilo prijatno gledati takve scene. Danas, kad već o tome govorimo, za mene je velika stvar što nemam nikakvih problema ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Sarajevu. Osećam se dobro i neki me ljudi vole, gde god dođem - jasan je Robert Prosinečki u razgovoru za hrvatski "Index".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading