PEŠIĆEV VAPAJ IZ IZRAELA: Iznad glave mi lete RAKETE! Samo hoću da POBEGNEM odavde

Autor:

Sport

13.05.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši golgeter Crvene zvezde Aleksandar Pešić prilično je uplašen zbog aktuelnih dešavanja u Izraelu.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Pešić

Napadač Makabija iz Tel Aviva je u velikom strahu zbog bombaških napada na Izrael i to ne krije.

Cela situacija me baš plaši i samo želim što pre da se izvučem iz Izraela i dođem u Srbiju. Zvanično, aerodrom ne radi, ali koliko čujem s vremena na vreme neki avion odleti negde. Ugovor mi ističe na kraju sezone, ostale su četiri utakmice, ali ništa me ne zanima, samo hoću da odem. Uveravaju me ovde da je sve u redu i da nema razloga za paniku, ali ništa nije u redu. Rakete mi lete iznad glave! Uostalom, ako je u redu, zbog čega su nam odloženi treninzi i utakmica? Kažu da će proći za dva-tri dana, ali neću da razmišljam šta može da se desi - rekao je popularni Šiljo za "Informer".

Pešić je sa saigračima trenirao maltene do pred početak raketiranja.

U utorak sam imao trening od šest sati i završen je u osam. Tamo su mi pričali da se ne plašim i da u Tel Avivu niko neće napadati. U devet sati počele su da lete rakete. Najpre se čula jedna sirena, pa druga, pa treća. Jeza me je uhvatila. Objašnjeno mi je da je ono što vidim da svetli zapravo ono čime se Izrael brani, a da granate koje šalje Palestina i ne vidimo. Tu me je uhvatila još veća panika. Neka od sto padnu dve na grad, moglo bi da bude pogubno. Uspeo sam da zaspim oko tri, ali samo što me uhvatio san, opet su se oglasile sirene.

Foto: crvenazvezdafk.com
Aleksandar Pešić

Sa centarforom Makabija su do skoro u Izraelu bili supruga i sin.

- Jedina sreća je što su mi pre desetak dana žena i dete otišli u Srbiju. Moji brinu, zovu me svakih pola sata i ako se slučajno ne javim, odmah kreće panika. Ovde sad sve deluje normalno. Nema gužve na ulicama, ali radi sve, sede ljudi u restoranima, odlaze na posao. Međutim, meni ništa nije normalno. Lepo mi je bilo u Izraelu, ali vreme je da pođem - poručio je Pešić.

Nekadašnji najbolji strelac Superlige je u Makabi stigao u oktobru kao slobodan igrač i potpisao je ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka saradnje. Ipak, s obzirom na trenutnu situaciju, on definitivno neće ostati u Izraelu, a da li će Crvena zvezda možda pokušati da ga vrati na "Marakanu", ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading