(FOTO) OTKRIVAMO: Uništen deo Zvezdine istorije, snimak legendarne utamice OTIŠAO U NEPOVRAT!

Autor:

Sport

13.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda proslaviće 29. maja tri decenije od osvajanja titule prvaka Evrope u Bariju, ali u godini istorijskog jubileja otkriven je veliki problem.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Kapiteni Dika i Giu

Kako Srpski telegraf saznaje, jedina kaseta sa snimkom prve utakmice druge runde Kupa evropskih šampiona iz 1991. između crveno-belih i Glazgov Rendžersa uništena je u bombardovanju zgrade, ujedno i arhive RTS tokom NATO agresije 1999.

REPORTAŽA 40 MINUTA

Ispostavilo se da u zemlji ne postoji nijedan takav snimak, pa su čelnici novog-starog šampiona Srbije odlučili da pomoć potraže kod rivala iz Škotske. To je za naš list detaljno pojasnio Marko Petrović, poslovni direktor Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Zvezdan Terzić

- Arhiva RTS, kao i sama kaseta, uništena je prilikom NATO bombardovanja. Kada smo osnovali Zvezda TV, želeli smo da napravimo svoju arhivu i većinu snimaka smo otkupljivali. Nedostaje nam samo kaseta s utakmice našeg kluba i Rendžersa iz 1991, kada smo slavili sa 3:0 na Marakani. Snimak pomenutog meča ne postoji u Srbiji, samo reportaža od 40 minuta - rekao je poslovni direktor crveno-belih, a potom i govorio o ideji da se za pomoć obrate nekadašnjim rivalima s Ostrva.

RepublikaFoto: Tanjug
RTS

SLAVNA ISTORIJA

- Došli smo na ideju da pomoć potražimo kod našeg rivala iz te večeri Glazgova. Ovih dana ćemo im se obratiti zvanično i verujemo da će nam izaći u susret ukoliko snimak poseduje nacionalna televizija Škotske ili ako klub ima svoju arhivu. Iskreno, bilo bi lepo da pribavimo sve jer nam se bliži 30 godina od osvajanja titule prvaka Evrope u Bariju. Gledamo napred i u budućnost, ali moramo da negujemo i slavnu istoriju.

Čelnik kluba s Marakane govorio je i o tome kako i na koji način će Zvezda obeležiti najveći uspeh srpskog fudbala i fudbala na teritoriji bivše Jugoslavije uprkos pandemiji koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Petrović

- Prema epidemiološkim merama, možemo da organizujemo skup s najviše 500 ljudi pošto nije sportska priredba. Planiramo nešto, ali još nismo doneli konačnu odluku. Ipak, kada sve bude bilo jasnije, obavestićemo javnost o tome blagovremeno - dodao je Petrović.

Osnovan odbor za očuvanje tradicije i identiteta

Marko Petrović, poslovni direktor Crvene zvezde, u razgovoru za Srpski telegraf otkrio je da je na prethodnoj Skupštini kluba osnovano telo koje će ponositi slavu crveno-belih.

- Na prethodnoj skupštini osnovan je odbor za očuvanje tradicije i identiteta Fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji će prenositi slavu našeg kluba - rekao je čelnik crveno-belih.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading