DRAKONSKA KAZNA ZBOG NAMEŠTANJA: UEFA izbacuje srpske klubove iz Evrope!

Autor:

Sport

10.05.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prag tolerancije u Nionu nizak je kada su u pitanju nečasne radnje

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa Večitog derbija

Crni oblaci nadvijaju se nad srpskim fudbalom! Superliga i Prva liga Srbije mogli bi uskoro da dožive totalni fijasko usled skandala oko nameštanja pošto je šapu na celokupan slučaj odnedavno stavila UEFA. Naime, ukoliko se dokažu malverzacije u našem fudbalu i povezanost sa kladioničarskom mafijom, iz Niona pripremaju drakonske kazne za klubove koji se takmiče pod njenim okriljem.
Kako ekskluzivno saznaje Srpski telegraf iz dobro obaveštenih izvora, UEFA razmatra suspenziju od dve do tri godine učešća u kontinentalnim kupovima. Kaznu bi najteže podneli Crvena zvezda i Partizan, budući da bi ostali bez igranja mečeva u Evropi, a upravo od miliona zarađenih širom Starog kontinenta dobrano im zavise finansije.

Naši klubovi i prethodnih godina nisu bili miljenici Evropske kuće fudbala, a poznato je da je prag tolerancije u Nionu veoma nizak kada su u pitanju nameštaljke. Prisutno je i nezadovoljstvo javnosti zbog nečasnih radnji, koje su sve učestalije, a reagovao je i predsednik države Aleksandar Vučić.

- Mnogo sam tužan kako nam izgleda završetak fudbalskog prvenstva. Mafijašku bandu iz fudbala, kojima se smeje cela Evropa i svet, sve ćemo da ih pohapsimo. Narod neka vidi da li govorim istinu i kako će da se igra sledeće prvenstvo - grmeo je Vučić i nastavio u istom tonu:

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
"Nulta tolerancija" na fudbalski kriminal - predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Tu mafijašku bandu iz fudbala ćemo da pohapsimo. One koji puštaju penale da im se smeje ceo svet. I nema veze koji funkcioner im je pomagao. To je moje novo obećanje. Pogledajte rezultate u poslednjih sedam kola. Pa neki timovi više liče na Mančester siti i PSŽ - dodao je Vučić.

Crveno-bele na leto očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će crno-beli, Vojvodina i Čukarički juriti plasman u grupnu fazu novoformirane Lige konferencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Dale

10.05.2021 16:01

Наше клубове и репрезентацију треба избацити из свих такмичења под окриљем ФИФА и УЕФА минимум пет година, ваљда би се тада опаметили. А предлажем да у највишем рангу такмичења буде 40 клубова и сваки дан нека играју, јер не би имали других обавеза, па онда нека намештају до миле воље

Evo vam latinica

12.05.2021 02:31

А остали не намештају никако, како то да су сва првенства изједначена од првог до трећег места као и на зачељу. Свуда ради кладионица и то је проблем сваког спорта, УЕФА и ФИФА да скину шапу са српског фудбала јер ће се само уништити а то су већ почели са покушајем супер лиге за богаташе. Доста је!

NazaDnoo

12.05.2021 03:49

Sve izbaci na 10 godina pa ce valjda da se opamete,bravo uefa...

radesagora123

13.05.2021 09:45

poceti od sudije koji sude samo za zvezdu i to debelo sude kolko su penala dosudeli zvezdi poslednjih 4-5 god koliko su protivnicke ekipe dobijali crvene kartone koliko je zvezda dala golova iz ofsajda naravno pod hitno u zatvor Terzic a sto se tice Partizana Vucicu odmah uhapsi vucelica vazuru da bi Partizan stao na noge