PRETNJE, UVREDE I PRITISAK: Real, Barselona i Juventus ne odustaju, odjeknulo saopštenje velikana!

Autor:

Sport

08.05.2021

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA je saopštila da je postigla dogovor sa devet od ukupno 12 klubova koji su bili sačinili Superligu. Inter, Milan, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem i Atletiko sigurno ne žele više da budu deo Superlige, dok od projekta ne odustaju Juventus, Barselona i Real.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako se u petak pisalo UEFA ima nameru da izbaci ova tri kluba iz svojih takmičenja u naredne dve godine. Ipak ovaj trojac namerava da se bori protiv UEFA ali i preostalih devet klubova koji su napustili ideju Superlige, Oni su izdali zajedničko saopštenje.

- Klubovi osnivači su pod stalnim neprihvatljivim pritiskom, pretnjama i uvredama sve u cilju kako bi napustili projekat i zato ne mogu da ostvare svoje pravo i dužnost da donesu rešenja za fudbalski ekosistem kroz konkretne predloge i konstruktivni dijalog- stoji u saopštenju.

Takođe se navodi da je svih 12 klubova imalo ideju da promene trenutnu neizdrživu situaciju u fudbalskoj industriji. Delili su iste brige i zato su želeli da naprave Superligu i kako bi uspostavili kanal komunikacije sa UEFA i FIFA. Saopštenje kaže i da je želja klubova bila da se fudbal unapredi, a uglavnom se sve svodi na to da im je žao što nisu u UEFA našli partnera za dijalog.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading