FUDBAL MU NIJE PRVA LJUBAV: Maestralni trener Čelsija se bavio RAZNIM zanimanjima u prošlosti

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

07.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomas Tuhel je na početku karijere honorarno konobarisao, oprobao se i na modnoj pisti, a sada je prvi trener u istoriji fudbala koji će s dva različita tima igrati uzastopna finala Lige šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Tomas Tuhel

Tomas Tuhel (47) sve je, samo ne običan trener! Nemački stručnjak koji je sa Čelsijem eliminisao Real Madrid i plasirao se u finale Lige šampiona nije imao popločan put do ogromnog uspeha, naprotiv, ima zanimljivu biografiju i ličnost je izgradio radeći poslove od kojih bi većina njegovih kolega zazirala, poput konobarisanja i manekenstva. Kada je krajem 1999. zbog povrede kolena okončao fudbalsku karijeru i posvetio se trenerskom pozivu, verovatno nije ni sanjao da će postati prvi strateg u istoriji koji će biti u dva uzastopna finala Lige šampiona s dva različita tima. Svega 280 dana proći će od njegovog poraza sa PSŽ od Bajerna (1:0) do nove prilike za "ušati pehar" sa Čelsijem protiv Mančester sitija 29. maja u Istanbulu.

Od mlađih kategorija Štutgarta, Augzburga i Majnca vinuo se do prvog tima Dortmunda, a uporedo s fudbalom honorarno je radio i kao konobar.

Azar se cerekao posle poraza Reala

 

 

Navijači Real Madrida besni su na svog napadača Edena Azara nakon što ga je kamera uhvatila da se smeje nakon poraza "kraljevskog kluba" od Čelsija, inače njegovog bivšeg kluba. Takvo ponašanje belgijskog reprezentativca naišlo je na oštru osudu španskih medija, koji spekulišu da je Azar odmah stavljen na transfer-listu.

Takođe, u jednom intervjuu otkrio je i da se oprobao u manekenstvu. Koliko je Tuhel zapravo svestrana ličnost, govori i podatak da je paralelno s trenerskim poslom završio studije za poslovnu administraciju na Ekonomskom fakultetu. Neobičan ukus ima i kada je reč o muzici pošto je ljubitelj nemačkog hip-hopa, a velike pobede voli da zalije čašom šampanjcem iako je antialkoholičar. Takođe i burgerom iako je vegetarijanac. U slobodno vreme rekreativno igra tenis, a zanimaju ga još i arhitektura i kriminalistički trileri.

Pre samo tri meseca preuzeo je "plavce" nakon, prema mišljenju čelnika PSŽ, neuspele misije na Parku prinčeva. Posrnuli Čelsi, s manjkom samopouzdanja u svlačionici i izgubljenim poverenjem kod navijača, transformisao je u dželata velikana pošto su pod njegovom komandom u nokaut fazi elitnog takmičenja redom padali Atletiko Madrid, Porto i na kraju najtrofejniji kontinentalni klub Real Madrid. U Tuhelovom trenerskom CV odnedavno je zapisana stavka da je za svega nekoliko meseci nadmudrio kolege s pedigreom najboljih stručnjaka današnjice - Jirgena Klopa, Žozea Murinja, Pepa Gvardiolu, Dijega Simeonea (dva puta), Karla Anćelotija i na kraju Zinedina Zidana.

Čelsi finalista i u konkurenciji dama

Fudbalski klub Čelsi piše istoriju. Naime, londonski klub je uspeo da se plasira u finale Lige šampiona i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, što nijednom klubu dosad nije pošlo za nogom. Čelsijeve dame su u nedelju eliminisale minhenski Bajern u polufinalu, pa će 16. maja u Geteborgu igrati protiv Barselone za titulu najboljih u Evropi.

ZANIMLJIVE ČINJENICE O TOMASU

* Završio Ekonomski fakultet

* Radio kao konobar

* Oprobao se u manekenstvu

* Rekreativno igra tenis

* Sluša nemački hip-hop

* Gleda kriminalističke trilere

* Zanima ga arhitektura

* Od alkohola pije samo šampanjac

* Vegetarijanac, ali ume da pojede burger posle pobede

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading