SITI ISPISAO ISTORIJU: "Građani" u finalu Lige šampiona!

Autor: Republika

Sport

04.05.2021

19:46 >> 20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u finale Lige šampiona!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje igrača Mančester Sitija

 

Pobedom 2:0 protiv PSŽ-a na svom "Etihadu", ukupno 4:1, ekipa Pepa Gvardiole je ispisala istoriju "građana" najvećim uspehom kluba na evropskoj sceni.

Dvostruki strelac bio je, može se slobodno reći, heroj dvomeča Rijad Marez. Alžirac je u 11. i 63. minutu matirao Kejlora Navasa.

Parižani nisu došli do preokreta, a kada su poččeli da pucaju živci krenuli su i nervozni startovi. Anhel di Marija je dobio direktan crveni karton zbog namernog gaženja Fernandinja.

Siti čeka boljeg iz dvomeča Real Madrid - Čelsi (1:1).

Kraj meča.

- 85. minut - Gvardiola koristi sigurno vođstvo da odmori bitne igrače. U igru su ušli Gabriel Žezus, Rahim Sterling i Kun Aguero. Teren napustili Bernardo Silva, De Brujne i Foden.

- 78. minut - Stativa Fodena. Umalo 3:0 na Etihadu.

- 75. minut - Još dva nova lica na terenu. Poketino ubacuje Dagbu i Pereiru umesto Florencija i Paredesa.

- 72. minut - Tenzija raste, nižu se rasprave među sudijama i igračima, po koje hvatanje za vrat, a dele se žuti kartoni Zinčenku, Veratiju, De Brujneu.

- 70. minut - Direktan crveni karton za Anhela di Mariju! Argentinac je izgubio živce i namerno nagazio Fernandinja. Kujpers je odmah pokazao put ka svlačionici.

- 63. minut - GOOOOOOOOL! Rijad Marez drugi put! Taman što je Poketino pokušao da izmenama uvede novine u igri svoje ekipe usleido je hladan tuš.

 

 

 

 

Siti neometanom akcijom koja je počela duplim pasom Fodena i De Brujnea dolazi do drugog gola, Marez je bio potpuno samom na drugoj stativi.

- 62. minut - Dvostruka izmena u redovima PSŽ-a. Mojze Kin umesto Maura Ikardija, Julijan Draksel menja Andrea Ereru. Čeka se Mbape.

- 55. minut - Šanse na obe strane. Foden je jako šutirao sa 18 metara, Navas je bio koncentrisan i odbranio. Odmah je krenuo kontranapad na drugoj strani. Nejmar je solirao previše, jalov šut je blokirao Zinčenko. 

- Start drugo poluvremena.

 

 

 

Kraj prvog poluvremena.

- 45. minut - Siti je nadirao i stvarao šanse pred golom gostiju na kraju prvog poluvremena, ali nije došlo do duplirane prednosti.

- 39. minut - Bernardo Silva sapliće Nejmara. Besni Brazilac odguruje rivala posle razmene teških reči. Ništa od većih incidenata.

- 36. minut - Posle perioda zatišja Erera jakim šutem preti Edersonu. Birtka lopta završava tik pored gola.

- 22. minut - Andre Erera dobija žuti karton zbog korišćženja lakta u vazdušnom duelu. Usledilo je negodovanje, međutim sudija Kujpers je bio neumoljiv.

- 19.minut - Gosti narću. Ederson posle lošeg izbacivanja rukom ostavlja prazan gol. Di Marija je odlično šutio sa preko 25 metara, ali malo sreće je falilo da lopta završi u mreži.

- 17. minut - Šansa za PSŽ! Markinjos karakteristično glavom pred golom Edersona, lopta udara u prečku.

- 11. minut - GOOOOOOL! Rijad Marez!

- 6. minut - Sumnjiva situacija u 16 metara Sitija. Lopta pogađa Zinčenka u rame, igrači PSŽ-a prave pritisak tražeći penal. Sudija Kujpers je konsultovao VAR, gde se bolje videlo da ni reči o jedanaestercu nema.

- Počela je utakmica! 

 

 

 

 

Sastavi:

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading