ENGLESKA NA NOGAMA: Policija UBILA bivšeg napadača Mančester sitija!

Autor:

Sport

04.05.2021

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši napadač Aston Vile i Mančester sitija Dalijen Etkinson tragično je nastradao pre pet godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion Mančester sitija

Pravda je konačno stigla i na sudu, gde je otkriveno da su dvoje policajaca primenili prekomernu silu i čak 33 sekunde koristili šoker koji je izazvao srčani udar kod nekadašnjeg fudbalera. Uz to, na njemu su bili primetni tragovi udaraca nogom, a silina je bila takva da su mu se na koži ocrtavale pertle službene obuće.

Dalijen Etkinson preminuo je 15. avgusta 2016. godine, nekoliko sati nakon prave drame koja se odvijala u porodičnoj kući.

Etkinson je došao u rodni dom i zapretio ocu da će ga ubiti. Bivši napadač je imao ogromnih problema sa psihičkim zdravljem, a svom ocu je ispričao da je već pobio ostatak porodice. Ipak, to nije bila istina, pošto su njegovi brat i sestra bili živi i nisu imali pojma o ovom incidentu.

Policijska patrola je brzo stigla do kuće i lako su uspeli da zaustave Etkinsonov napad, ipak umesto da ga rutinski privedu, oni su prekomernom upotrebom sile izazvali srčani udar koji je rezultirao Etkinsonovom smrću u kolima hitne pomoći.

Tek pet godina kasnije na sudu su izneti dokazi da je elektrošok koji su upotrebili trajao čak 33 sekunde, odnosno šest puta duže nego što je bilo potrebno. Da su ostali u granicama profesionalnosti, nekadašnji igrač Mančester sitija, Aston Vile, Real Sosijedada, Fenerbahlčea, Meca i brojnih drugih klubova danas bi bio živ.

Profesionalna karijera Etkinsona trajala je od 1985. do 2001. godine, a osim Engleske, Španije, Francuske i Turske igrao je i u Aziji, za Al-Itihad iz DŽede i dva tima iz Južne Koreje. Stigao je do dresa B reprezentacije Engleske, a važio je za miljenika navijača tima iz Birmingema.

U periodu nakon završetka karijere Dalijen je imao ogromnih problema sa srcem i bubrezima. Na njegovo psihičko zdravlje uticale su i dugogodišnje dijalize koje je morao da posećuje kao bubrežni bolesnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading