PREKO TRNJA DO ELITE: Poznati Zvezdini RIVALI na putu do Lige šampiona

Autor:

Sport

30.04.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u četvrtak i matematički obezbedila četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a u Ljutice Bogdana su odmah počeli da razmišljaju o narednim izazovima, između ostalog i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Mušema na "Marakani"

Crvena zvezda je pobedom protiv Vojvodine od 1:0 obezbedila 32. titulu u klupskoj istoriji i tako overila vizu za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kvalifikacije za Ligu šampiona će se sastojati od četiri kola, a u nastavku ćemo vam predstaviti sve Zvezdine potencijalne rivale.

Prvo kolo

Crvena zvezda će najverovatnije preskočiti prvo kolo, a to neće biti slučaj jedino ako Ligu šampiona osvoji Čelsi (a završi ispod četvrtog mesta u Engleskoj), ili PSŽ (a završi ispod drugog mesta u Francuskoj).

U ovom trenutku Čelsi i Pari Sen Žermen dobro stoje na tabeli domaćih liga, pa se može reći da crveno-beli skoro sigurno preskaču to kolo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mnogo toga od njih zavisi

Ukoliko bi se desilo čudo, pa Zvezda morala od starta da krene u kvalifikacije, potencijalne mine bi bili prvaci Norveške i Kazahstana Bode/Glimt i Kairat.

Drugo kolo

Šampion Srbije će u drugom kolu biti nosilac i izbegao je najteže rivale, ali to ne znači da nema veoma ozbiljnih ekipa koji mogu da stignu na "Marakanu".

Najopasniji protivnik bi definitivno bio Ferencvaroš koji je ove sezone igrao Ligu šampiona, a prethodne Ligu Evrope.

Osim Mađara, Zvezda bi u drugom kolu mogla da igra protiv Šerifa, Škendije, Slovana iz Bratislave, slovenačke Olimpije, Dinamo Tbilisija, Žalgirisa, Flore, Budućnosti i Omonije, koja je prošle sezone izbacila crveno-bele.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Omonija - Crvena zvezda
Treće kolo

Zahvaljujući dobrim rezultatima u Evropi prethodnih godina, Crvena zvezda je obezbedila mesto nosioca i u trećem kolu.

Bez obzira na povlašćen položaj, crveno-beli će morati dobro da se preznoje kako bi preskočili i tu prepreku.

Potencijalni rivali u trećem kolu su Ludogorec, Steaua/Kluž, Karabag/Nefči, Makabi Tel Aviv/Makabi Haifa, Malme i Legija.

Plej-of

Ukoliko stigne do poslednje prepreke, Crvena zveda bi tada po prvi put u kvalifikacijama bila nepovlašćena.

To jasno znači da su potencijalni protivnici najteži mogući, a oni su Salcburg, Dinamo Zagreb, Slavija Prag i Olimpijakos.

Foto: Starsport
Zvezda i Olimpijakos su odmerili snage pre dve sezone

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading