TOTENHEM PONOVO OSTAO BEZ TROFEJA: Laport u ZAVRŠNICI meča doneo Sitiju četvrti uzastopni Liga kup!

Autor:

Sport

25.04.2021

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Totenhem sa 1:0 u finalu Liga kupa na Vembliju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serž Orije faulira Sterlinga

Mančester siti je tako po četvrti put u nizu osvojio ovo takmičenje i u sjajnom raspoloženju dočekuje početak polufinala Lige šampiona sa PSŽ-om.

Sa druge strane Totenhem je ponovo ostao bez trofeja, pošto je poslednji put pehar podigao još daleke 2008. godine, baš u Liga kupu.

Siti je bio dominantan u prvom poluvremenu, dok se Totenhem odlučio na totalnu defanzivu. Građani su propustili nekoliko dobrih šansi u prvih 45 minuta.

Sterling je imao nekoliko dobrih driblinga u sedmom minutu, posle kojih je uposlio Fodena na petercu, koji gađa pored gola iz teške pozicije.

Mahrez je u 12. minutu gađao iz kornera direktno na gol i nezgodnu loptu je skinuo Loris, da bi 12. minuta kasnije Dajer spasao Totenhem, pošto je izblokirao Sterlinga sa peterca.

Foden je pogodio stativu u 26. minutu, kada se lopta odbila od Aldervejrelda i Lorisa, a do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja.

Totenhem je bio konkretniji u drugom poluvremenu i nije bio toliko pod pritiskom kao u prvih 45 minuta, pa smo imali ravnopravnu utakmicu. Imali su Sparsi nekoliko veoma opasnih napada, ali nisu mogli do vodećeg gola.

Taman kada je delovalo da ćemo gledati produžetke, Mančester siti dolazi do prednosti.

Orije je bespotrebno faulirao Sterlinga i Siti je dobio slobodan udarac, popularni 'skraćeni korner'.

De Brujne je sjajno ubacio loptu na peterac, Laport je pobegao Sisoku, nadskočio protivničke igrače i glavom pogodio za 1:0 u 82. minutu.

To je bio gol koji je doneo osmi trofej Liga kupa Mančester sitiju – sada ih uz Liverpul imaju najviše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading