NIŠTA NEĆE BITI ISTO: VAR donosi DRASTIČNE promene u srpski fudbal!

Autor:

Sport

23.04.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VAR tehnologija konačno stiže u srpski fudbal i to u sezoni 2021/22.

Ilustracija

Nadležni iz FSS-a i Zajednice superligaša ovih dana u saradnji sa izvođačima tehničkih radova vrše  pripreme za sledeću sezonu. Edukacija sudija i fudbalera odvija se već neki period i o tome je FSS izveštavao i na svom sajtu, a paralelno sa tim radi se i na pripremi infrastrukture za VAR.

Uvođenjem VAR sistema i direktni prenosi utakmica Superlige Srbije doživeće velike promene.

Naime, više neće biti multiprenosa. Plan Zajednice, FSS-a i ljudi koji rade na implementaciji VAR tehnologije je da se utakmice Superlige igraju u različitim terminima bez većih preklapanja.

Telekom Srbija je povezao 20 stadiona superligaša optikom sve do Kuće fudbala u Staroj Pazovi. Istovremeno, povezano je i nekoliko stadiona prvoligaša koji su kandidati za ulazak u viši rang, kako bi sve bilo spremno na vreme.

- Sa stadiona signal odmah ide u VAR sobe koje su u Staroj Pazovi. Signal kasni samo delić sekunde zbog optike, ali se ta razlika neće osetiti u realnom vremenu - kažu za Telegraf.rs iz Zajednice superligaša.

I dalje svi stadioni u Srbiji nemaju potrebne uslove za realizaciju direktnih prenosa, pa će klubovi do početka naredne sezone morati da zasuku rukave i osposobe svoje stadione.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading