JUDA ANJELI NA IVICI PROPASTI: Klubovi iz Serije A spremaju OGROMNU tužbu za GAZDU Juventusa!

Autor:

Sport

23.04.2021

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vreme je došlo za prvog čoveka Juventusa Andreu Anjelija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrea Anjeli

Anjeliju je prvo propao plan oko osnivanja Superlige, zbog čega je žestoko izbređan od svog kuma Aleksandra Čeferina.

Ipak, italijanski moćnik se sad suočava sa daleko većim problemima. 

Kako piše ugledna milanska Gazeta delo Sport, Anjeli je bio jedan od članova komisije, zajedno sa De Laurentisom iz Napolija, Fijengom iz Rome, Fenučijem iz Bolonje i Kampokijom iz Udinezea, koja je pregovarala sa investicionim fondom CVC Kapital Partners o "ubrizgavanju" 1,2 milijarde evra u prvi razred italijanskog fudbala. Međutim, upravo je Anjeli prekinuo razgovore u poslednjem trenutku jer je promenio ploču, posle čega je ceo projekat propao.

Razlog Anjeljevog miniranja je taj što je pomenuti investicioni fond želeo u dogovor da ubaci klauzulu po kojoj bi se klubovima zabranio izlazak iz Serije A i ulazak u neko novo takmičenje, jer bi to značajno smanjilo vrednost lige.

Zbog toga su klubovi iz Serije A spremni da tuže gazdu Juventusa i pravdu pronađu na sudu.

- Izgleda da je on znao sve o Superligi još 10. januara. Pitao sam ga: ’Da li imaš obraza da izađeš pred ostatak lige kada si nam sabotirao pregovore oko televizijskih prava, znajući da ćeš hteti da pobegneš u Superligu’. I dalje mi nije jasno kako je mogao da pregovara nešto u naše ime, kada je znao da želi da ide u drugo takmičenje. On je izdajnik, on je Juda - izjavio je Kairo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading