Istorijski veleobrt: FIFA IZBACUJE PERU I DAJE "AZURIMA" VAJLD-KARTU!

Sport

23.11.2017

16:51 >> 16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekali su Peruanci 36 godina plasman na najveću smotru fudbala, a sve to bi moglo da nestane kao dlanom o dlan ukoliko FIFA odluči tako. Prvi u redu čekaju Italijani, koji su izbačeni iz baraža od Šveđana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li će trud Peruanaca biti uzaludan?

Naime, Peruanska vlast želi da stavi fudbalski savez pod svoju kapu, što se nikako ne sviđa Fifi.

Paloma Noceda, peruanska političarka koja je predsednica Odbora za omladinu i sport, predložila je novi zakon po kojem bi fudbalski savez postao deo nacionalnog Instituta za sport, piše peruanski list Libero, a to se kosi sa pravilima Fife.

FIFA je izričita po pitanju mešanja politike i fudbala i već je najavila da neće tolerisati bilo kakav uticaj peruanskih vlasti na fudbalski savez ove zemlje.

Sankcije bi mogle da budu drakonske i da služe za primer svima ostalima. Ukoliko dođe do mešanja politike i fudbala sledi automatsko izbacivanje južnoameričke države sa Mundijala u Rusiji.

Ovo sigurno iščekuju svi u Italiji, pošto "Azuri" slove za prve favorite da popune rupu nastalu izbacivanje Gerera i kompanije.

Peruanski savez odmah se suprostavio najavi vlade o novom zakonu i pozvao je da ga ne odobri. Teško je očekivati da će on i zaista proći, ali strasti su se svakako uzburkale u Peruu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading