KAO NEMANJA VIDIĆ: Oduševio je u Ligi Evrope - BRUTALAN defanzivac na Marakani!

Autor:

Sport

22.04.2021

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda se pohvalila sjajnim brojkama.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa stadiona Crvene zvezde na meču Lige Evrope

Na jučerašnjem meču protiv Radnika, ponovo se Nemanja Milunović upisao u strelce, što je bio šesti put ove sezone da je pogodio mrežu rivala, a kako stoje stvari, visoki defanzivac iz Čačka „preti“ da postane najefikasniji štoper Zvezde u 21. veku.

Golgetersku seriju Milunović je započeo 11. septembra 2020. godine kada je pogodio protiv Čukaričkog u pobedi našeg najtrofejnijeg tima rezultatom 3:1. Tokom jesenjeg dela sezone bio je strelac protiv Metalca (1:0) u prvenstvu, kao i u susretu sa Gentom (2:0) u okviru Lige Evrope. Ovog proleća se još dva puta upisao u strelce u prvenstvenim duelima sa lučanskom Mladosti (4:1) i Javorom (5:1), a golgetersku seriju nastavio je u jučerašnjem meču protiv Radnika (2:1) u Kupu Srbije. Dakle, Milunović je pogađao na sva tri fronta ove sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Milunović slavi gol sa saigračima

O njegovim golgeterskim sposobnostima govori i to da je treći najefikasniji štoper u jednoj sezoni u 21. veku. Za sada je štoper koji je najviše pogodaka postigao u jednoj sezoni - Nemanja Vidić (osam, 2003/04), a prati ga Aleksandar Luković sa golom manje u sezoni 2016/17. Milunović je na trećem mestu, ali u njegovu korist ide podatak da su Vidić i Luković u tim sezonama bili izvođači jedanaesteraca Crvene zvezde, dok je štoper iz Čačka sve pogotke postigao iz igre.  

Crvenu zvezdu do kraja sezone očekuje još sedam mečeva, a sudeći po tome koliko je Milunović opasan po gol rivala, postoje realne šanse da bude najefikasniji štoper u jednoj sezoni u 21. veku. Milunović je do sada odigrao 82 utakmice za naš klub i postigao 10 golova. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading