ODMETNICI NAIVNI I GLUPI, A UEFA MORA DA SE MENJA! Den Tana nije iznenađen dešavanjima oko Superlige

Autor:

Sport

22.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amaterski i na bum pokušali su da prodaju fudbal, a on nema cenu. Evropska kuća fudbala će morati da se prilagodi Ligi šampiona, kaže Dobrivoje Tanasijević.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Den Tana

Nisam iznenađen što je prevrat u evropskom fudbalu kroz Superligu doživeo krah, ali ni UEFA ne može da tera po starom, kaže za Srpski telegraf Dobrivoje Tanasijević poznatiji kao Den Tana (88). Srbin koji je bio vlasnik engleskog Brentford, ali i koji poznaje prilike biznisa u Americi, iz koje je došao novac za 12 odmetnika, nije šokiran načinom na koji se ideja sa Florentinom Perezom na čelu urušila za dva dana i to izdajom Engleza, čijih su svih šest klubova istovremeno napustili projekat.

KOMEDIJA UMESTO TRAGEDIJE

- Amaterski, naivno, pa i glupo su pokušali da osnuju takmičenje od UEFA. Ali nisam iznenađen jer se o ovome priča već 40 godina. Perez i ostali predsednici klubova su pogrešili jer su im samo pare bile pred nosom. Pokušali su da prodaju fudbal, a on nema cenu. Morali su to da urade s više taktike, a ne ovako na bum - istakao je De Tana, a onda ušao dublje u problematiku razdora u evropskom fudbalu:

- Prevrat su inicirali Real i Juventus, navukli su na tanak led Engleze, koji su bili naivni. Kada su videli da će da potonu pod pritiskom navijača i tradicije u kolevci fudbala, oni su se povukli i praktično ugasili Superligu. Tako smo za sada, umesto tragedije fudbala, dobili komediju. Međutim, UEFA ne sme da se zavarava da je dobila rat, ovo je samo jedna bitka.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dobrivoje Tanasijević

Kao višedecenijski fudbalski poznavalac i biznismen, Tanasijević ima svoje viđenje budućnosti fudbala.

LOŠE JOŠ OD 1991.

- Poslednja liga šampiona ili, kako se tada zvala, Kup šampiona odigrana je 1991, kada je Crvena zvezda pobedila. Sve posle je bila nekakva liga nacionalnih prvaka i zamalo šampiona. Lično bih voleo da Liga šampiona bude to kako se zove, takmičenje prvaka svojih zemalja. Međutim, svestan sam da to možda nije realno. Velike zemlje imaju više velikana koji bi da se takmiče u eliti i ubiraju novac, a samo jedan može biti prvak. Nadam se da će zajedno pronaći neko rešenje za dobro fudbala - zaključio je Den Tana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading