VELIKA ČAST: Legenda CRVENE ZVEZDE dobila funkciju u FIFA

Autor: Republika

Sport

20.04.2021

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević postao je član Saveta Svetske fudbalske asocijacija (FIFA).

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Savićević

Legenda Crvene zvezde i Milana će na toj funkciji četiri godine, a izabran je na na 45. redovnom Kongresu UEFA, koji je održan u švajcarskom Montroju.

Predsedniku Dejanu Savićeviću biće to drugi mandat u Savetu FIFA. Evropsku fudbalsku federaciju i njene interese u Savetu FIFA, telu koje je zaduženo za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrednosti FIFA sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom sveta, osim predsednika Savićevića predstavljaće i Razvan Burleanu, Jorgos Kumas i Peter Peters.

- Izuzetna mi je čast što sam od delegata Kongresa UEFA, predstavnika svih 55 evropskih fudbalskih saveza, dobio poverenje da tokom naredne četiri godine budem jedan od predstavnika Evropske fudbalske asocijacije u Savetu FIFA. Tokom prethodne četiri godine, za vreme trajanja prvog mandata u Savetu FIFA, učestvovao sam u radu i donošenju najvažnijih odluka za svetski fudbal i na taj način dao skroman doprinos ostvarenju ciljeva Svetske fudbalske federacije. Obavljajući dužnosti člana Saveta FIFA stekao sam iskustva koja su od neprocenjivog značaja za dalji rad, kako na nacionalnom nivou u ulozi predsednika FSCG tako i na međunarodnom u FIFA i UEFA. Napredak i dalji razvoj fudbala biće u fokusu i u narednom periodu i verujem da ću učešćem u daljem radu Saveta FIFA doprineti razvoju fudbala kako na globalnom tako i na nacionalnom i lokalnom nivou - rekao je Dejan Savićević povodom izbora za člana Saveta FIFA.

Među nadležnostima Saveta je i definisanje standarda, politika i procedura koje se primenjuju prilikom sklapanja komercijalnih ugovora, grantova za razvoj fudbala, operacionalnih troškova FIFA kao i svih ostalih finansijskih i poslovnih pitanja FIFA.

Savet ujedno odlučuje o mestu i datumu održavanja FIFA turnira i broju timova koji će na njima učestvovati. Izuzetak je Svetsko prvenstvo – odluka o domaćinstvu Mundijala donosi se glasanjem na Kongresu FIFA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading