ŠPANSKA SRAMOTA! Perez kao Pike i Bertomeu?

Autor:

Sport

21.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Reala sahranio fudbal forsiranjem Superlige, baš kao što su njegovi sunarodnici košarku formiranjem Evrolige i tenis osnivanjem lažnog Dejvis kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Perey i Zidan

Evropski fudbal je na respiratoru posle najave 12 bogatih klubova koji žele da naprave privatnu Superligu, a za sam ulazak u istu dobija se 350 miliona evra i mnogo veće nagrade od osvajanja, pre svega, Lige šampiona. Predsednik sramotne organizacije je Florentino Perez (74), prvi čovek Real Madrida, a ova situacija neodoljivo podseća na poteze njegovih zemljaka Đordija Bertomeua (62) i Đerara Pikea (34), koji su zbog novca doslovno sahranili Evroligu i Dejvis kup.

Bertomeu je na čelu elitnog takmičenja od 2000. i u tom periodu je vešto izbegavao da nagradi klubove poput Crvene zvezde i Partizana, koji dolaze iz bogate košarkaške nacije...

PROPADANJE KOŠARKE

Zato je zbog novca uzdigao timove kao što su francuski Asvel, nemačka Alba, ruski Himki i Zenit, a uskoro se očekuju i ekipe iz Velike Britanije. Setimo se da je Partizan 2010. igrao F4 Evrolige i bio konkurent za dobijanje licence, ali je Bertomeu nagradio tada nepoznati poljski Prokom, a ista situacija je bila i pre tri godine, kada su crno-beli ostali bez licence zbog Zenita i para koje daje Gazprom.

Da Perezova privatna liga može da se poredi sa Bertomeuovim potezima, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i Goran Grbović (60), legendarni košarkaš Partizana.

- Očigledno je da Perez kopira zemljake Bertomeua i Pikea. Naravno da ova Superliga može da se uporedi sa stanjem u Evroligi jer Đordi odavno hoće da napravi privatnu Evroligu, u kojoj klubovi ne bi igrali zbog ljubavi prema košarci, nego zbog novca. Perez i Đordi su isti, lažni Deda Mrazevi, a usmeriće neki kapital na jednu tačku, ostali neće postojati. Gde će igrati Zvezda kao prvak Evrope u fudbalu ili Partizan u košarci, niko ne razmišlja ni o domaćim prvenstvima u oba sporta - rekao je direktor beogradske Štark arene.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Grbović

KARAMBOL U TENISU

Ne treba zaboraviti ni karambol koji je napravio Đerar Pike sa svojom kompanijom "Kosmos", koja je otkupila prava na Dejvis kup, a po zaključenom ugovoru obećano je ulaganje od tri milijarde evra za 25 godina, što po takmičenju iznosi 80 miliona evra. Mnoge legende belog sporta su se pobunile, a navijači su takmičenje proglasiti kao "Kup Đerara Pikea". Koliko je situacija slična sa današnjom Perezovom Superligom i Bertomeuovim planovima u košarci, govore i reči Radmila Armenulića (81), bivšeg tenisera i trenera, za Srpski telegraf.

- Uvek se nađe neko ko ne zna šta će s novcem i tako uništi sistem koji je trajao 118 godina. Sada niko ne zna kada se igra Dejvis kup, a tako će biti s fudbalom i košarkom - zaključio je Armenulić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading