(FOTO) ŠPANCI SE PITAJU: Šta znači osnivanje Superlige za Crvenu zvezdu i Partizan?

Autor:

Sport

19.04.2021

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivanje Superlige Evrope imaće uticaj i na srpske velikane Crvenu zvezdu i Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Bogati klubovi odlučili su da naprave sopstveno, zatvoreno takmičenje u kojima neće biti mesta za ostale timove.

Španska Marka se upravo bavila tim klubovima koji se nisu našli među 12 odabranih, a među kojima su naravno i Crvena zvezda i Partizan.

Zvezdin grb se nalazi i na naslovnoj strani Marke uz još nekoliko fudbalskih giganata poput Ajaksa, Benfike, Porta, Seltika...

Oni se u pomenutom tekstu bave istorijom klupskog fudbala i napominju da su se uvek pamtile i prepričavale evropske fudbalske noći u kojima su manje ekipe rušile najjače klubove na Starom kontinentu. Takvih pobeda bilo je sve manje od osnivanja Lige šampiona, a sa uvođenjem Superlige Evrope one će biti nemoguće.

Superbogati klubovi odlučili su da se odvoje od svih, a Marka podseća koga su sve izostavili iz svog takmičenja.

Foto: marka.com/printscreen

Napominju da su van takmičenja ostali Porto i Benfika koji imaju po dve titule prvaka Evrope, kao i Sporting koji je trenutni lider tamošnjeg šampionata. Nema ni legendarnog Ajaksa, četvorostrukog prvaka Starog kontinenta. Ipak, amsterdamski velikan i može da se nada pozivu za Superligu Evrope, ali tu sigurno neće biti mesta za PSV i Fejenord, koji su, takođe, nekadašnji prvaci Evrope.

Deo teksta posvećen je Istočnoj Evropi, kojoj je Superliga rekla "zbogom".

Daleko od ekonomskog sveta, istočnoevropskim timovima nije mesto u novom formatu. Možete pomisliti da ruski klubovi i imaju šansu da nekad uđu u Superligu, ali drugi, uključujući i šampione poput Steaue ili Crvene zvezde, neće moći da prisustvuju. Sa njima su i Dinamo Kijev, Ferencvaroš, Partizan, Grci, Turci... - navodi se u tekstu Marke.

U tekstu se pitaju i šta će biti sa još jednim prvakom Evrope - Seltikom, takođe jednim od klubova koji su ikone evropskog fudbala.

Jedno je sigurno, fudbal je na prekretnici koja bi mogla zauvek da promeni najpopularniji sport na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading