ZBOG NJE SVI ČEKAJU PRENOSE ZVEZDE: Prelepa Jovana Guzijan progovorila o "ONOJ SITUACIJI" sa RONALDOM

Autor: Republika

Sport

17.04.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladu i šarmantnu voditeljku Arene sport, Jovanu Guzijan iz vikenda u vikend možete gledati dok se obraća sa terena stadiona "Rajko Mitić“ ili gostovanja Crvene zvezde.

Foto: Instagram.com/jovanaguzijan_official
Jovana Guzijan

Mnogo puta do sada pokazala je da ume da se nosi sa raznim izazovima, da je ženama i te kako mesto u svetu sporta i da uz trud i upornost – baš sve možete da postignete.

U razgovoru za Meridianbet sport, Jovana je otkrila kako kao dama opstaje u "muškoj" profesiji, podelila viđenje Ronaldovog šuta, ali i priznala kada je jedino imala tremu na poslu.

Najaktuelnija tema svakako je nedavno odigran 164. večiti derbi, u kome je Crvena zvezda prekinula niz dobrih rezultata Partizana, a Jovana je podelila i svoje viđenje.

- Očekivano je bilo da neće biti apsolutne dominacije jednog tima, a prethodni okršaji su pokazali da lepota igre nije prioritet u odnosu na rezultat. Tako je možda prvih 45 minuta za nijansu pripalo Partizanu, drugih 45 Crvenoj zvezdi, koja je odigrala onoliko koliko joj je bilo potrebno za pobedu. Nedostajali su navijači da upotpune atmosferu i slavlje Dejana Stankovića nakon prvog trijumfa nad večitim rivalom - počela je priču Jovana Guzijan.

 

 

Još jedna aktuelna temu, a to je reprezentacija Srbije, koja je nedavno dobila novog selektora. Dragan Stojković Piksi je svojim dolaskom obradovao, čini se, čitavu naciju, a da li je u kratkom vremenskom periodu zaista mogao da načini revoluciju?

- Utisak je da narod veruje Piksiju. Harizmatičan je čovek, veliki profesionalac, rodoljub i dokazani stručnjak, pa svakako uliva poverenje. Rezultati govore da je za kratko vreme uspeo to da prenese na nacionalni tim, da stekne autoritet koji je nedostajao nekim njegovim prethodnicima, tako da verujem da će se kult reprezentacije tek vratiti pod njegovim vođstvom – kaže Jovana.

Kad smo već kod reprezentacije, nezaobilazna tema bio je i susret sa Portugalom i "ona" situacija sa Kristijanom Ronaldom.

- U celoj toj situaciji videla sam samo fenomenalnu reakciju Mitrovića koji nije želeo ništa da prepusti slučaju i išao je na to da speči da lopta celim obimom pređe gol liniju. Greške su sastavni deo fudbala, u šta se i naša reprezentacija nebrojano puta uverila, kao i na Mundijalu u Rusiji, ali i u svemu tome treba ostati profesionalac dostojan nacionalnog dresa i kapitenske trake - smatra Jovana.

 

 

Potom se razgovor sa Jovanom okrenuo u smeru njenog početka i kako je došla do posla sportske novinarke.

- Iskreno sam mislila da će moja ljubav prema sportu dovesti do toga da radim u nekom marketing ili PR sektoru, pa sam kao put do toga u sudentskim danima izabrala medije. Na kraju sam se pronašla u ovom poslu i za sada ne bih ništa menjala – iskrena je Jovana.

A, zatim je objasnila i otkud ljubav prema Crvenoj zvezdi.

- Ljubav kao takva obično nema logično objašnjenje, ona se jednostavno desi – uđe u krvi doviđenja.

 

 

Na kraju, Jovana je otkrila i da li ima omiljenog trenera, ali i kako izgleda saradnja sa šefovima stručnih štabova.

- Imala sam odličnu saradnju sa svim trenerima Zvezde, počevši od Miodraga Božovića sa kojim je svaki intervju bio priča za sebe i sa kojim je bila i možda najveća odgovornost raditi, jer nikada ne znate šta će mu pasti na pamet da kaže ili da vam odgovori. Vladan Milojević je surovi profesionalac i neko ko je izuzetno poštovao medije i imao strpljenja. Za Dejana Stankovića sam četiri godine pre nego što je došao u Crvenu zvezdu rekla da mi je omiljeni sportista i jedini put kad sam imala tremu bilo je upravo prvi razgovor sa njim na Banovom Brdu kada je debitovao kao trener – prisetila se Jovana.

Ako bi morala da bira - plasman u Ligu šampiona ili pobeda u derbiju i osvajanje titule od strane Crvene zvezde, Jovana nema dilemu.

- Da bi se plasiralo u Ligu šampiona mora prvo da se osvoji titula. Pobeda u derbiju uvek ispred svih ostalih – iskrena je Jovana.

 

 

Lepih trenutaka je mnogo, ali Jovana na samom kraju ipak uspela da izdvoji neke zaista posebne.

- Moj prvi derbi septembra 2015. godine i pobeda Zvezde 3:1, tada sam uzimala izjave na terenu odmah po završetku susreta i od trenera i od igrača, zatim Krasnodar i evropska gostovanja, od kojim izdvajam ono u Londonu Arsenalu i intervju sa Arsenom Vengerom – rekla je Jovana za Meridian sport.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading