(VIDEO) BRAVO, ORLOVI! Srbija se velikom pobedom domogla baraža za Evropsko prvenstvo

Autor:

Sport

14.04.2021

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Futsal reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u važnom meču u Zenici protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1. i na taj način obezbedila baraž za plasman na Prvenstvo Evrope koje se u januar/februar 2022. godine održava u Holandiji. Rival izabranicima selektora Gorana Ivančića biće selekcija Belorusije.

RepublikaFoto: FSS
Futsal reprezentacija Srbije

"Orlovi" su na taj način obezbedili baraž za plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru i februaru 2022. godine održava u Holandiji. Rival izabranicima selektora Gorana Ivančića u baražu biće selekcija Belorusije.

Imala je Srbija imperativ dobrog rezultata protiv domaćina, selekcije koja je već obezbedila plasman na kontinentalno takmičenje. I na prvi pogled nije sve krenulo dobro, jer Bosna i Hercegovina je prva došla u vođstvo.

Međutim, posle asistencije Lazarevića i gola Rakića Srbija je uhvatila ritam koji je na kraju rezultirao pobedom. Pršić je sa dva gola u svega nekoliko sekundi uspeo da donese potpuni preokret i sa dva gola u plusu su "orlovi" otišli na pauzu.

U nastavku meča Bosna i Hercegovina je krenula agresivnije, pokušali su Milanović i saigrači da odmah smanje vođstvo naše reprezentacije, ali dobro su se branili izabranici Gorana Ivančića. Sa nekoliko dobrih intervencija istakao se i golman Jakov Vulić.

S druge strane, Srbija je imala nekoliko prilika, ali prioritet je bio sačuvati rezultat koji je garantovao plasman u baraž i duel sa Belorusijom. I cilj je ostvaren, Srbiji je ostao još jedan korak do plasmana na Prvenstvo Evrope, ali pre tog meča sa Belorusijom (novembar 2021) "orlove" očekuje učešće na palnetarnom šampionatu u Litvaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading