NEOZBILJNO I SRAMNO: Marković i Tončev besni zbog navoda o nameštanju utakmica

Autor:

Sport

13.04.2021

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice su se oglasili povodom navoda da UEFA pokreće istragu o nameštenim mečevima u dva najjača ranga takmičenja u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Čair

Prva informacija je bila da je UEFA obavestila FSS o istrazi dve utakmice sa sumnjivim ishodom, ali se ubrzo slučaj proširio na šest mečeva.

Među njima su se našle utakmice između lučanske Mladosti i Radničkog iz Niša (4:1), kao i Rada i Radnika iz Surdulice (2:0).

To se nije svidelo čelnim ljudima niškog i surduličkog superligaša, pa su usledili oštri demanti.

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog Dragan Marković bio je prilično besan.

Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti u vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati veoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu odigranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu - kaže Marković za portal "Južne vesti".

Dodaje da odgovorno tvrdi da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba, nije učestvovao u nečasnim radnjama.

Očekuje, kako kaže, da će nadležni državni i drugi organi u čije delovanje čvrsto veruje, isterati istinu na čistac.

Lično sumnjam da je nekome, kao i mnogo puta prethodnih godina, otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari svoj cilj. Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira "obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene tokom marta“, ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča - pita Marković.

Isto mišljenje ima i prvi čovek Radnika Stanislav Tončev.

To su neozbiljne stvari. To što je došlo iz UEFE zvanično nema veze sa utakmicama Superlige Srbije, već Prve lige. Neozbiljni i sramni navodi. Radnik je ove godine, kao i svih godina ranije, sve utakmice igrao časno i pošteno, što pokazuje i pozicija na tabeli i istorijski uspeh u Kupu - izjavio je Tončev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading