EVROPA BRUJI O TOME: Drugi najtrofejniji klub iz Bundeslige ostao bez licence

Autor: Tanjug

Sport

13.04.2021

18:03

Jedan od najtrofejnijih austrijskih prvoligaša, FK Austria Beč, nije dobio licencu za takmičenje u Bundesligi u idućoj sezoni.

Tanjug/AP
Ilustracija

Senat 5 Bundeslige, koji se bavi odobrenjem licence za takmičenje, odlučio je u prvoj instanci da licencu ne da FK Austria.

Bečlije sada imaju mogućnost da u narednih osam dana ulože žalbu Žalbenom veću Bundeslige.

Ukoliko se licenca ni u drugoj instanci ne bude odobrila, FK Austria preostaje jedino podnošenje žalbe Stalnom neutralnom Arbitražnom sudu.

Stalni neutralni Arbitražni sud nije telo Bundeslige i donosi konačnu odluku umesto suda.

- Važno je da, i pored pandemije da postupak licenciranja obavljamo u duhu bezbednosti takmičenja. Zbog toga smo trenutno pred izazovom da nemamo još uvek 28 ekipa za narednu sezonu. Klubovi mogu u drugoj instanci da podnesu potrebne dokaze - istakao je predsednik Bundeslige Kristijan Ebenbauer.

Proces odobrenje licence za takmičenje u Bundesligi (1.i 2.Liga) se završava do 31. maja.

Ukoliko FK Austria ne bude dobila licencu morala bi da se takmiči u Bečkoj ligi, to jest trećoj austrijskoj ligi.

Inače FK Austria je 24 puta bio prvak Austrije i 27 puta pobednik Kupa, što ih na večnu listu najtrofejnijih klubova u Austriji stavlja odmah iza gradskog rivala Rapida.

Za sada su dozvolu za takmičenje u idućoj sezoni dobili FC Red Bul Salcburg, SK Rapid Beč, RZ WAC, LASK, TSV Hartberg, SK Šturm Grac, SCR Altah, SKN Sankt Pelten, FC Admira, WSG Svarovski Tirol, SV Rid.

Odbijeni su zbog finansijskih razloga FK Austria Beč, zbog infrastrukturnih i finansijskih razloga SC Austria Listenau i FAC Beč.

Komentari (0)

Loading